Emirdağspor takımının lider bitirdiği Süper ligde son iki takım ise Akharım BLDspor ile Kayıhan BLDspor oldu.

Afyonkarahisar Süper amatör ligi Cumartesi ve Pazar günü oynanan maçlarla ilk yarısı sona erdi. Emirdağspor takımının lider bitirdiği Süper ligde son iki takım ise Akharım BLDspor ile Kayıhan BLDspor oldu.

Lider rahat geçti

İlk yarının son haftasında evinde şampiyonluk adaylarından biri olan Dinar BLDspor takımını ağırlayan Emirdağspor rakibini ilk ve ikinci yarı attıkları üç gol ile üç puana uzandılar. Bu galibiyet ile puanını 29 yapan Emirdağspor ekibi ilk yarıyı lider kapatırken en yakın rakibine 5 puan fark attı.

Salar zirve takibini sürdürdü

Ligde Emirdağspor takımının hemen arkasında bulunan Salar BLDspor ise ilk yarının son haftasında evinde ligin köklü takımlarından biri olan Demirspor ile karşı karşıya geldi. Demirspor takımını rahat geçen yeşil beyazlılar karşılaşmayı 5-1 kazanarak ligde ikinci sırada yerini korudu.

Bolvadin kendine geldi

Ligde üst üste aldığı yaralarla şampiyonluk potasından uzaklaşan Bolvadin BLDspor ise son hafta kümde düşme potasında yer alan Akharım BLDspor ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Kırmızı siyahlılar, zayıf rakibi karşısında rahat bir galibiyet alarak puanını 21 yaptı ve ligde üçüncü sıraya ulaştı. 

Susuz acımadı

Ligde orta sıralarda yer alan Susuz BLDspor ise evinde bu sezon inişli çıkışlı bir grafik çizen Tınaztepe BLD spor ile karşı karşıya geldi. Yeşil beyazlılar rakibini 3-2 yenerek küme düşme potasına attı. 

Çay nefes aldı

Ligde kritik yerde bulunan Çay Çağlayanspor ile Kayıhan BLD spor karşılaşmasında gülen taraf 2-1’lik skor ile Çağlayanspor oldu. Bu skor ile uzun süreden beri üç puan hasreti çeken çay ekibi puanını 9 yaptı ve 10. Sırada ilk yarıyı kapadı. 

Kumartaş yükselişini sürdürdü

Ligde bir anda küme düşme potasına kadar gerileyen Kumartaşspor Boılvadin galibiyetinden sonra Cumartesi günü İscehisarspor takımını da 2-1’lik skor ile geçerek puanını 14 yaptı ve alt sıralardan hızla uzaklaştı.