Sultandağı MYO konferans salonunda düzenlenen ve iki gün süresince devam edecek olan etkinliğin ilk gününde Vakıf Emeklilik Akdeniz Bölge Müdürlüğü Yönetmeni Elif Şimşek ve Vakıf Emeklilik İnsan Kaynakları Uzmanı Tuğçe Oğuz öğrenciler ile bir araya geldi.

Etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Sultandağı MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Kemal Karayormuk, etkinliğin düzenlenmesi konusunda bireysel emeklilik şirketlerinden birçok destek gördüklerini ifade ederek “7 yıldır bu etkinliği düzenlemek bizleri çok sevindiriyor. Kesintisiz olarak alanında uzman yetkilileri sizlerle buluşturmak ise bizim için gurur verici” dedi.

Sektör ile ilgili bilgiler veren Vakıf Emeklilik Akdeniz Bölge Müdürlüğü Yönetmeni Elif Şimşek ise, bireysel emeklilik sisteminin detaylarını ve avantajlarını öğrenciler ile paylaştı. Bireysel emeklilik sisteminin yüzde 25 devlet katkısı ile beraber çok büyük faydalar sağladığını ifade eden Şimşek, “Yurtdışındaki ülkelere baktığımızda yüzde 1’lik devlet katkıları görüyoruz. Bu açıdan ülkemizde verilen yüzde 25’lik katkı herkes için çok büyük fırsattır” dedi. Bireysel emeklilik sisteminin asıl amacının emeklilik sonrası düşen gelirin tamamlayıcılığını sağlamak olduğunu dile getiren Şimşek, “Yurtdışında insanlar ilk maaşlarıyla temel ihtiyaçlarını giderir, ikinci maaşlarıyla da dünyayı gezerler, kendilerine zaman ayırırlar. Burada bizim de oturtmaya çalıştığımız mantık, insanlara ikinci maaşı kazandırmaktır” diyerek bireysel emeklilik sisteminin mevcut sosyal güvenlik sisteminin yerine geçmeyeceğini, sadece tamamlayıcı bir unsur olduğunu vurguladı.

Vakıf Emeklilik şirket yapısı ve insan kaynakları süreçleri ile ilgili bilgiler veren Vakıf Emeklilik İnsan Kaynakları Uzmanı Tuğçe Oğuz ise mezuniyet sonrası işe alım süreçleri ve özgeçmiş hazırlama ile ilgili bilgiler verdi.  İşe alım süreçlerinin işleyişlerine değinen Oğuz, “Mülakatlarda adayın yetkinliğini ölçmeye çalışıyoruz. Mülakatlara giderken de kılık kıyafet konusuna özen göstermeliyiz. Bu konuda hem kadın adaylar için hem de erkek adaylar için kriterlerimiz var” dedi.  Çalışanların sosyalleşmesi açısından birçok etkinlik yaptıklarını da dile getiren Oğuz, “Gerek sosyal hayatlarında, gerekse de iş hayatlarında motivasyon kayıpları olmaması ve çalışanın şirkete olan aidiyetini kaybetmemesi için birçok etkinlik düzenliyoruz” şeklinde konuştu.

Etkinliğin birinci günü öğrencilerin sorularının cevaplanmasının ardından sona ererken, ikinci günde ise Ziraat Emeklilik İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Dr. Barış Fesliyen öğrenciler ile bir araya geldi.