Milli Eğitim Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve TRT Genel Müdürlüğü ortaklığında yürütülen Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi"nin tanıtımı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı’nın iştirakıyla Ankara’da yapıldı.

Proje tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada suyun hayati önemine dikkat çeken Özkaldı “İnsanlık için bu kadar değerli bir kıt kaynağın boşa harcanmaması gerekiyor. Proje kapsamında çocuklara temiz su kaynakları ve yaşanabilir bir çevre bırakılmasını hedefliyoruz. AB ile hayata geçirdiğimiz 'Su Elçileri Eğitim ve Farkındalık Artırma Teknik Destek Projesi'nde hepimizin gözü gibi koruduğu çocuklarımız var, esas paylaşmamız, eğitmemiz yetiştirmemiz gereken en değerli varlıklarımız. Onlar bu proje çerçevesinde, eğitim sürecinden geçecekler kendi çocuklarına ve torunlarına da suyun önemini daha iyi anlatacaklar." diye konuştu.

Bakanlık olarak su yatırımlarında Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdıklarını vurgulayan Müsteşar Özkaldı “1999- 2003 yılları arasında DSİ tarafından sadece 9 tesis hizmete açılmışken, son 14 yılda 6.298 tesisi tamamlayarak aziz milletimizin hizmetine sunduk. Bunların 411 adedi ise baraj. İçmesuyu ihtiyacı konusunda bütün şehirlerimizin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarını planladık. İşletmeye aldığımız 176 adet içme suyu projesi ile 41 milyon vatandaşımıza içme suyu temin ettik” dedi.