İmaret Camisi’nde cuma namazı sonrası toplanan gurup, İsrail tarafından geçtiğimiz günlerde Mescid-i Aksa’da şehit edilen üç kişi için gıyabi cenaze namazı kıldı.

AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, var olduğu günden beri İslam ülkelerine terör ihraç eden Siyonist İsrail’in küstahlığına devam ettiğini söyledi. 

Coşkun, İsrail’in Mescid-i Aksa’da 3 Müslümanı şehit ederek, camiye sokmadığını dile getirerek, şunları kaydetti:
“ İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın her kapısında sözde İsrail polisi denilen katiller sürüsü bekliyor. Mescidin kliniği tarumar edilmiş. İçerideki tüm dolapların kapıları kırılmış. Tüm kuyuların kilitleri parçalanmış. Ve içerisi savaş alanına çevrilmiş durumdadır. Siyonist İsrail, istediği zaman ezanı susturmakta, istediği zaman Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girmelerini yasaklamaktadır. Siyonist İsrail’in İç Güvenlik Bakanı olarak nitelendirdiği insan kasaplarında Gilad Erdan, tüm Müslümanların gözünün içerisine bakarak, ‘Mescid-i Aksa bizim elimizde. Açıp kapanması da ilk ve son söz İsrail’e aittir. Diğer devletlerin konuyla ilgili ne dediklerini umursamıyoruz’ demesi bir meydan okumadır. Yazıktır ki, bu meydan okumaya karşı İslam ülkeleri en ufak bir tepki göstermemektedirler.”

“Terörist İsrail’in yaptıklarına kayıtsız kalmayacağız”

Coşkun, bazı STK’lar ile medya kuruluşların olaya sessiz kalmalarının ibretlik olduğunu kaydetti.

İsrail’in varlığına alışmak, normalleşmeyi kabul etmek ve zulmünü görmezden gelmenin her Müslüman için utanç verici olduğunun atını çizen Coşkun, “Belirli çevrelerin elinde bulunan ekranların ve manşetlerin konuyu yok sayması, Müslümanların birbirinden habersiz kalması demek değildir. Biz Filistin’de olup biteni yakinen takip ediyoruz. Ve terörist İsrail’in yaptıkları karşısında duyarsız kalacak değiliz. Kardeşliğimizin gereği olarak da tüm Müslümanları bu konuyla ilgili onurlu ve tutarlı bir davranış sergilemeye davet ediyoruz. İslam ülkelerinin terörist İsrail’le ilişkilerini normal hale getirmesini, sürdürmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz. Kabul etmiyoruz.” dedi.

“İslam ülkeleri duyarsız kalmasın”

Coşkun, Müslümanların birlikte hareket ettiğinde küstah İsrail’in ne kadar çaresiz kalacağını bildiklerini ifade etti.
İsrail’in Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa politikasının Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğunun farkında olduklarını belirten Coşkun, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Siyonist İsrail’in topraklarımızdaki varlığı ve vebali tüm İslam ülkelerindedir. Bu küstahlar karşısında tüm hükümetler öncelikle terörist İsrail’le ilişkilerini kesmelidirler.  Çünkü karşımızda bir işgalci, bir zalim, bir terör örgütü vardır. Siyonist İsrail, er ya da geç yaptıklarının hesabını verecektir. Bizi üzen bu yapılan küstahlıklar karşısında İslam ülkelerindeki yöneticilerin ve birçok Müslüman topluluğun tepkisiz kalışıdır.” diye konuştu. 

Daha sonra, "Katil İsrail, Filistin'den defol", "Kahrolsun İsrail" sloganları atan gruptakiler, olaysız şekilde dağıldı.