ANKARA (AA) - Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'nın ortaklaşa yürüttüğü “Sporla İletişimdeyiz” projesi kapsamındaki ikinci etkinlik olan "Aramızda Engel Yok" programı, büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'ndaki etkinlikte ilk önce Zeynep-Salih Alp Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2016 Rio Paralimpik Oyunları masa tenisinde şampiyon olan Abdullah Öztürk ile masa tenisi oynadı.

Sonrasında okulun kız ve erkek futsal takımlarının oyuncuları Ampute Milli Takımı'nın futbolcuları Barış Telli, İskender Özçalık, Fatih Şentürk ve Feyyaz Gözaçık ile maç yaptı.

Bu etkinliklerin ardından Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar ve Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, öğrencilere hediyeler verdi.

Fethi Yaşar yaptığı konuşmada, Yenimahalle'de spor, sanat ve kültürün altyapısına yatırım yaptıklarını belirterek, "Engelliler ve engelli sporcularla ilgili yaptıklarımız var. Bizim için spor sağlık açısından önemli. Spora büyük destek veriyoruz." şeklinde konuştu.

Burada konuşan TSYD Ankara Şubesi Asbaşkanı Hüseyin Doğru, kendisinin de bir engelli olduğuna dikkati çekerek, "TSYD Ankara Şubesi olarak gençlerin hayatına nasıl dokunabiliriz diye düşünerek, proje başlattık. Güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. Anlamlı bir projede olmaktan dolayı mutluyum. Aramızda engel yok." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin son bölümünde ise Cem Çınar, engelli sporcularla kısa bir söyleşi gerçekleştirdi.

Ampute Milli Takımı'nın futbolcuları Barış Telli, Fatih Şentürk ve Feyyaz Gözaçık'ın yanı sıra paralimpik masa tenisçi Abdullah Öztürk'ün katıldığı söyleşide sporcular özellikle nasıl engelli olduklarını anlatarak, yılmadan ve azimle bugünlere geldiklerini aktardı.

Söyleşide konuşulan konularla ilgili öğrencilere sorular sorularak doğru yanıt verenlere hediyeler takdim edildi.

Etkinlik kapsamında salonda gerçekleştirilen gösteri sonunda okulun öğrencileri katılımcılara müzik dinletisi sundu.