Spor müsabakalarına katılan öğrenciler için okullarında beslenme odalarının açılmasıyla ilgili anket çalıştırmaları yaptığını dile getirdi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Mart ayı toplantıları dün gerçekleştirilen oturum ile son buldu. Başkan Vekili Selçuk Çirkin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, gündem ve gündem dışı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra ihtisas komisyonlarından gelecek olan raporlar görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi. Toplantı sonunda güm dışı bir konuşma gerçekleştiren AK Partili Meclis Üyesi Cevdet Keçeci, komisyonlarına verilen bir önergeden bahsetti. Verilen önergeyle ilgili gerekli araştırmaları yaptıklarını ifade eden Keçeci şöyle konuştu: “İlk ve ortaöğretim öğrencileri için gerekli anketleri hazırladım. Bu anketler doğrultusunda öğrencilerimize sorular yönelttim. Bu anketimizde müsabaka öncesi öğrencilerimizin beslenmesi nasıl olmalıdır? Müsabaka esnasından ve sonrasında beslenme nasıl olmalıdır? Onunla ilgili bir anket hazırladım. Okul müdürlerimizde konuyla ilgilendiler. Spor yapan öğrencilerimizin daha iyi bir performans sağlayabilmeleri için mutlaka düzgün beslenmeleri gerekiyor. Bazı gıdaların ne zaman ve ne kadar yenileceğin çok dikkat edilmelidir. Bunları bilmemizde fayda var” dedi.

Beslenme odaları için çalışma başlıyor

Genel olarak sporla beslenme olayının çok fazla bilinmediğini aktaran Keçeci: “Bütün okul müdürleriyle görüştüğümde şunu söylediler. ‘Biz çocuklarımızı müsabakalara götüreceğiz. Spor yapan öğrencilerimiz sabah okula aç karna geliyor. Bu çocukları nasıl spora götüreceğiz. Çocuğun bedensel ve düşünsel gücü yok. Motivasyonu eksik’ dediler. bunlarla ilgili okullarda ayrıca beslenme odaları açılması için Belediye Başkanlarımızla görüşeceğiz” diye konuştu.

“Ekipman desteğini bekliyoruz”

Daha sonra bir konuşmada MHP’li Meclis Üyesi Habip Ören gerçekleştirdi. Ören, çiftçilerin Tarım Bakanlığından ekipman konusunda destek beklediğini ifade etti. Ören şöyle konuştu: “2010-2014 arası devletimiz ve tarım bakanlığımız vermiş oldukları Tarım İl Müdürlüğü yüzde 50 ekipman desteklerini 2015 ve 2016 yılları arasında verilmemesi 2017 yılı içerisinde siz saygıdeğer çiftçilerimizin böyle bir beklentilerinin olduğu biliyoruz. Fakat Tarım Bakanlığımızdan böyle bir açıklamamanın yapılmadığı ve bizde bu sektörün içerisinde olduğumuz için devamlı telefon aracılığıyla aranmaktayız. Şubat ayı son toplantısında Sayın Vekilimiz Ali Özkaya yatırımların devam edeceği bilgisini sunmuştur. Biz de yapılması beklenen ekipman desteğini bekliyoruz”