Gruplarda ilk sırayı alan takımların doğrudan Spor Toto 2. Lig'e yükseldiği; 2, 3, 4 ve 5. sırada yer alacak ekiplerin de play-off maçları oynayacağı Spor Toto 3. Lig'de, play-off'ta her gruptan birer ekip daha adını 2. Lig'e yazdıracak. Play-off oynamaya hak kazanacak takımlar grup içi eşleşmelerle çift maçlı eleme sistemine göre 6 ve 9 Mayıs'ta birbirlerine rakip olacak. Bu turda rakiplerini saf dışı bırakacak takımlar 14 veya 15 Mayıs'ta Spor Toto 2. Lig'e yükselmek için final maçlarına mücadele edecek.Üç grupta lig etabını son 3 sırada tamamlayacak 12 takım gelecek sezon mücadelesine Bölgesel Amatör Lig'de devam edecek

1. Grup

Sancaktepe Belediyespor Spor Toto 2. Lig'e yükseldiği 1. Grup'ta Ankara Demirspor, Altay, Kocaeli play-off oynamayı garantiledi. Play-off'ta mücadele etme hakkını kazanacak son takım Çorum Belediye veya Gölçükspor olacak.

2. Grup

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta Bodrum  Belediyespor doğrudan Spor Toto 2. Lig'e çıkmayı garantilerken Manisa, Erba Silivri dışında play-off oynayacak son takım Çatalça veya Düzcespor olacak.
Dersim, Kırıkkale ve Derince ligden düşem takımlar oldu.

3. Grup

Temsilcimiz fjet Afyonspor’un  Spor Toto 2. Lig'e yükseldiği 3. Grup'ta, Sakarya, Darıca, Diyerbekir play-off hakkı kazanacak. Son takım ise belli olacak. Bayrampaşa ve Elazız Belediyespor takımlarının yapacağı maçtan sonra play Of oynayacak takım belli olacak. Bu grupta ise Ordu, Denizli ve büyük bir ihtimal ile Maltepespor küme düşen takımlar oldu.