Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel ve beraberindeki heyet, MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz ve BBP MKYK üyesi Cemil Çoker’i ziyaret ederek partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini paylaştı.

Saadet partisi İl başkanı Adnan Şenel ziyarette, Seçim kanunları ve Siyasi Partiler Kanunu’na dair teklifler hakkında açıklamalarda bulundu. Şenel, “Parlamenter Sistemden Cumhurbaşkanlığı  (Başkanlık)  Sistemine geçilmiştir. Bu değişiklik, ülke idaresini şekillendiren bütün yasalarda gerekli düzenlemeleri ve değişiklikleri zorunlu kılmıştır. Kamuoyunca uyum yasaları diye adlandırılan bu düzenlemelerin en önemlileri hiç şüphesiz seçim kanunları ve siyasi partiler kanununda yapılacak değişikliklerdir. Uyum yasaları yapılırken adalet  ve  kaliteli  bir  yönetim  şekli  ön  şart  olarak benimsenmeli ve sistemin bu yönlerini muhafaza edecek mekanizmalar geliştirilmelidir. Ayrıca yapılan anayasa değişikliği ve ona bağlı düzenlemelerin sürdürülebilir olması ve kaliteli bir yönetim şeklini teşekkül ettirebilmesi için siyasi partilerin, düşünce kuruluşlarının,  sivil toplumun,  akademisyenlerin, kısacası toplumda düşünce üreten her kesimin söz konusu sürece katılımları temin edilmelidir. Saadet Partisi olarak, ülkenin yönetimini şekillendiren ve dolayısıyla toplumsal barışı  ve  huzuru  esas  itibariyle  ilgilendiren  seçim  kanunları  ve  siyasi  partiler kanunlarındaki değişiklikleri çok önemsiyoruz” dedi.

MHP İl Başkanı Mehmet Karagöz ve BBP MKYK üyesi Cemil Çoker yaptıkları nezaket ziyaretinden dolayı Saadet partisi İl Başkanı Adnan Şenel’e teşekkür etti. Karşılıklı görüş alışverişinden sonra görüşme sona erdi.