Özkaya, 16 Nisan’da yapılacak Halk Oylaması hakkında Afyonkarahisar OSB’deki iş yerlerinde çalışan personelle biraya geldi. 

Referanduma neden “Evet” denilmesi gerektiğini anlatan Özkaya, şöyle konuştu:
“Halk oylamasına neden gidiyoruz. Hemen hemen herkesin kafasında bir fikir oluşmuştur. Kamuoyunda ve sosyal medyada çok sayıda yalan ve yanlı bilgiler söz konusu. Bizde duyuyoruz işte ülkeyi tek adam yönetecek. Bir gün kalkacak bir kararname çıkartacak. Yok, kıdem tazminatını kaldıracakmış. Çalışanlar eve gitmeyecekmiş. Çalışma yapılmayacakmış vs. Böyle şeyler söylendiğini duyuyoruz. Hele bizim Afyonkarahisar CHP Milletvekili de bu konuda aklına gelen her şeyi söylüyor.”

“İstikrar için evet demeliyiz”

Yeni Anayasanın yönetimde çift başlılığı kaldırmak için hazırlandığını ifade eden Özkaya, Türkiye’nin geçmişte çok kez Cumhrbaşkanı ve Başbakan kavgalarının yaşandığını kaydetti. En büyük kavganın da 2001 yılında Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit arasında yaşandığını vurgulayan Özkaya, “Bu Anayasa kitapçığının fırlatılması mevzusunda ülkemizde binlerce kardeşimiz işsiz kaldı. Ülkemizde siyasi istikrar olmazsa yine binlerce kardeşimiz işsiz olacak. 2007 yılı seçimlerinde Cumhurbaşkanımızı milletin seçmesini istedik. Tamam güzel oldu. Şimdi Cumhurbaşkanını da halk seçiyor. Başbakanı da halk seçiyor. Yine 7 Haziran seçimleri sonrasında parlamenter sistemin içerisinde hükümeti kuramadık. 5 ay hükümet kurulamadı ve her partiden bakan olma zorunluluğu vardı. CHP ben katılmıyorum dedi. MHP ben vermeyeceğim dedi. Sadece Tuğrul Türkeş, kabul etti. HDP’den de 1 kabul etmedi ikisi bakan oldu. O bakan da bindi devletin makam arabasına Doğu ve Güneydoğu’da asker ve polis sivil katlediyor diye denetlemeye çıktı. Böyle bir sistemle devlet yönetilebilir mi? Allah aşkına. Bu sıkıntıyı hep beraber çözmemiz gerekiyor.” dedi.

“Devletin beka sorunu vardı”

“330 Milletvekili olmadan Anayasa’yı değiştiremezsiniz?” diyen Özkaya, AK Partinin kendi başına gücünün yetmediğini belirtti. 

‘Biz bu Anayasayı HDP’yle yapmak istemiyoruz fakat CHP’de karşı çıkıyor’ diyen Özkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Bahçeli, 7 Haziran’da ve 15 Temmuz’da yaşadıklarımızı görünce bu devletin bir beka sorunu var dedi. Gelin bunu halledelim dedi.  Onun üzerine bu Anayasayı değiştirebildik. Bahçeli’de kabul etmeseydi onu da değiştiremeyecektik. Bu sorun ilelebet devam edecekti. Bizde sizin seçtiğiniz milletvekilleri olarak TBMM’de bu Anayasayı yazdık. Ve kabul edilmesi içinde milletimize başvuruyoruz. Bu Anayasanın kabul edileceği nokta sizsiniz.” diye konuştu.