1971-1972 eğitim öğretim döneminde Sandıklı Kız Meslek Lisesinin Dikiş ve Ev İdaresi bölümlerinden mezun olan 20 öğrenci, Meral Müslehittinoğlu, Sevil Emren Vergili ve dönemin okul müdürü Suna Bilgiç önderliğinde sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya geldi.

a2-212.jpg

İstanbul, Ankara, İzmir, Aydın’dan gelen mezunlar, Sandıklı Hüdai Kaplıcaları'nda termal bir otelde bulutu.

Eski mezunlar, Sandıklı Kız Meslek Lisesini, şimdiki adıyla Sandıklı Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Okul müdürü Yasin Filiz’i ziyaret eden mezunlar, okul idaresinde bulunan anı fotoğraflarını inceleme fırsatı buldu.

45 yıllık arkadaşlarını bir araya getirmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden ve mezunların buluşmasına önderlik eden Sevil Emren Vergili, "Bu okula ilk kayıt olanlardanız. 1968 yılında kaydolduk ve 1972 yılında buradan mezun olduk. 45- 47 yıl sonra tekrar burada buluştuk." dedi.

"İnternet üzerinden bazı arkadaşların bu şekilde bir araya gelerek buluştuğunu gördüm ve hoşuma gitti." diyen Vergili, şöyle konuştu:

"Biz de bu işi yapalım dedik ve arkadaşım ile sözleştik. Birlikte hazırladık. Okulumuza gelince gençliğimizi hatırladık ve yaşlandığımızı hissettik. Okul bahçesinde bulunan çam ağaçlarını biz dikerek okulumuzu yeşillendirmiştik şu an hepsi koca birer ağaç olmuş. Okul müdürü ve öğretmenlerine bizleri misafir ettiği için çok teşekkür ediyoruz."

Okulun ilk mezun olan öğrencilerinin kendilerini ziyaret etmesinden son derece memnun olduğunu ifade eden okul müdürü Filiz ise, kapılarının mezun öğrencilere her zaman açık olduğunu ifade etti.