43 yıl önce gerçekleştirilen Barış Harekatı’na vesile olan savaş başta olmak üzere PKK ve FETÖ tarafından gerçekleştirilen eylemlerin tamamının Avrupa tarafından planlandığını söyledi.

20 Temmuz’un farklı anlamlar taşıdığına dikkat çekmek amacıyla bir basın açıklaması yapan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı, Temmuz ayının terör eylemlerinin de en yoğun yaşandığı dönem olduğunu söyledi.

“20 Temmuz 2015 yeni bir sürecin başlangıcı oldu”

İşgal altındaki Kıbrıs için gerçekleştirilen ve başarıyla sonuçlanan Barış Harekatı’nın 43’üncü yıldönümü olduğunu belirterek Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı; “2012 yılında başlayan ve 20 Temmuz 2015 tarihine kadar süren bir süreç vardı. Bu sürecin adı bazen kardeşlik, bazen çözüm süreci, bazen barış süreci olarak adlandırıldı. Yaklaşık 3 yıl süren bu süreç içerisinde bizim duyduğumuz kadarıyla bölücü terör örgütü devlet ile görüştü ve eylemlerine son verdi. Bizler de bu süreçte ‘Devlet terör örgütü ile konuşur mu? Pazarlık eder mi?’ düşünceleriyle ara ara basın açıklamaları ile tepki göstermiştik. 20 Temmuz 2015 tarihine gelindiğinde Şanlıurfa Suruç’ta yaşanan bombalı eylem oldu ve 33 vatandaş hayatını kaybetti. Yine aynı gün Adıyaman’da bir askerimiz şehit edildi. 21 Temmuz 2015’te ise PKK’lı teröristler tarafından yine Şanlıurfa’da evinde masumca uyurken 2 polis memurumuz şehit edildi” dedi.

“Suruç ve sonrasında ülke kan gölüne döndü”

Yaşanan bu olaylardan sonra Türkiye’nin kan gölüne döndüğünü belirten Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı; “Yaşanan olaylarla birlikte ülkemiz kaynayan kazan haline geldi. Bazen günde 10, bazen de 15 şehit haberleri aldık. Türkiye genelinde 2 yıllık süre içerisinde verdiğimiz şehit sayısı 1500’ü geçti. 2 yılda verdiğimiz şehit sayısı belki de bir savaşta verebileceğimiz bir rakamdı. Afyonkarahisar olarak bizde geride kalan 2 yıl içerisinde çok acı çektik ve canımız çok yandı. Terör eylemlerinde 25 şehit verdik ve 15 tane maluliyeti kesinleşmiş gazimiz, 60’ın üzerinde de yaralımız oldu. Yaralıları olan asker ve polislerimiz tedavilerinin ardından yeniden görevlerine döndüler” diye konuştu.

“2 bin 500 şehit de versek bir oldukça bizi asla bölemeyecekler”

Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43’üncü yıldönümünde ülkenin üzerindeki PKK ve FETÖ terör eylemlerinin üst üste konulduğunda yaşananların temelindeki düşmanın Avrupa olduğunu dile getiren Başkan Kumartaşlı; “Tüm bu olayların arkasında Avrupa ülkeleri ve ABD var ama biz şunu söylüyoruz ve her zaman da söyleyeceğiz. Bu vatan uğruna 1500 değil, 2500 şehit de versek ülkemizden bir tek çakıl taşımızı dahi vermeyeceğiz, bayrağımızı göklerden indirmeyeceğiz. Yaşanan terör saldırıları sırasında yaralanan 2’nci yaralımız olan Nuri Karakaş kardeşimiz 2 yıldır yoğun bakımda tedavi altında inşallah tüm gazilerimiz sağlıklarına kavuşacaklar. 2 gün önce de aslen Bolvadinli olan bir Uzman Çavuşumuz Hakkari’de düzenlenen bombalı saldırıda yaralanmış ve GATA’da tedavi altına alınmıştı. Yoğun bakımda tedavisine devam ediliyor. Millet olarak her türlü saldırıya karşı bir olmalıyız, iri olmalıyız, birlik beraberlik içinde olmalıyız. İşte o zaman biz bölünmeyiz, bölmek isteyenlere de fırsat vermeyiz” ifadelerini kullandı.