AZEZ (AA) - Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolünde bulunan Çobanbey beldesinde ilk ofisini açtı.

Suriyeli muhaliflerin çatı örgütü SMDK'nin Kilis'in Elbeyli ilçesinin karşısında yer alan Çobanbey'in Ayyaşe köyündeki ofisinin açılışına, SMDK yetkilileri, bölgede faaliyet gösteren geçici hükümet temsilcileri, yerel meclis başkanları, Aşiret ve Kabileler Meclisinden yetkililer, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları ve çok sayıda sivil katıldı.

Bayrak çekme töreniyle başlayan açılışta, ÖSO çatısı altındaki Milli Ordu askerleri gösteri yaptı.

- "Halkımıza daha yakın olacağız"

SMDK Başkanı Mustafa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "SMKD Suriye muhalefetinin çatı örgütüdür. Geçici hükümet de SMDK'ye bağlıdır. 2012 yılında kurulan SMDK'yi 122 ülke meşru olarak tanıyor. Suriye dosyasında etkili olan birçok ülkede temsilcilikleri bulunuyor." dedi.

Mustafa, Suriye topraklarında ofis açılmasının önemine dikkati çekerek şunları kaydetti:

"Suriye topraklarında olmamızla birlikte yerel yönetimler ve halkımıza daha yakın olacağız. Halkımızla daha iyi bütünleştik. Daha iyi adımlar atacağız. Mayıs ayında hem koalisyon hem de geçici hükümetin seçimleri olacak. Yeni bir yapılanma olacak. Halkımız için daha iyi hizmet sunacağız."

Smdk Suriye'de İlk Ofisini Açtı

Smdk Suriye'de İlk Ofisini Açtı

Smdk Suriye'de İlk Ofisini Açtı