Şehitlerimizin ismi ilelebet bu topraklarda anılsın diye barajlara, göletlere, okullara onların isimlerini veriyoruz. Daha önce böyle bir şey yoktu. Biz veriyoruz çünkü şehitler bizim için son derece değerlidir.” dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla düzenlediği ‘Şehitlerimize Rahmet, Gazilerimize Saygı ve Emanetlere Vefa’ projesi kapsamındaki akşam yemeği programına katıldı.

Oruçoğlu Termal Otelde düzenlenen programa Bakan Eroğlu’nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Daire Müdürleri, çok sayıda gazi ve şehit yakını katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, bu ülkenin şehit ve gazilere çok şey borçlu olduğunu kaydederek, milletin onlara şükran duyduğunu ifade etti.

‘Hükümetin şehit yakınlarına, gazilere çok büyük önem verdiğini ve onları asla unutturmayacağının altını çizen Bakan Eroğlu, şunları kaydetti:

“Onlar bizim yüreğimizde. Laf için söylemiyorum. Onlar bizim kalbimizde nitekim hükümetimiz böyle faaliyetler yapıyor sizlere daha önce bazı arkadaşlarımızı başka yerlere götürdük Kıbrıs'a, Kıbrıs Gazilerini bugünde hükümetimiz işte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı size böyle bir imkan sağladı. Bunların daha da artarak devam edecek. Çünkü sizleri asla unutmayacağız ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Onun için biz şehitlerimizin ismi ilelebet bu topraklarda anılsın diye barajlara, göletlere, okullara onların isimlerini veriyoruz. Daha önce böyle bir şey yoktu biz veriyoruz çünkü şehitler bizim için son derece değerlidir. Yani devletin imkanları arttıkça sizlerinde imkanları o kadar aratacaktır. Sizleri unutmuyoruz, laf için söylemiyorum bunu her zamanda yanınızdayız. Sizlerin bir derdi varsa sizin derdiniz ile dertleniyoruz biz. Onun için bakanlık kuruldu Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı. Bakanlığını vazifesi şehit aileleri ve gazilere her bakımdan yardımcı olmaktır, meseleleri varsa onları çözmektir.”

“Edirne’ye her gidişimde dedemin mezarını ziyaret ederim”

Şehit yakınları ve gazileri buluşturacak etkinliklerin sürdürüleceğini aktaran Bakan Eroğlu,  "Sizleri asla unutmayacağız ve şehitlerimizi asla unutturmayacağız. Şehitlerimizin ismi ilelebet bu topraklarda anılsın diye barajlara, göletlere, okullara onların isimlerini veriyoruz. Daha önce böyle bir şey yoktu. Biz veriyoruz çünkü şehitler bizim için son derece değerlidir. Bu memlekette herkesin evinde şehit vardır. Benim dedelerimden birisi de Birinci Balkan Harbi'nde, Edirne'de şehit düşmüş. Edirne'ye her gidişimde gözüm yaşlı bir şekilde mezarını ziyaret ediyorum."  dedi.

Türkiye topraklarının şehit kanlarıyla yoğrulduğunu anımsatan Eroğlu, "Bu yüzden toprağın neresine bassak mutlaka orada şehidimizin kanı vardır. Bizde hükümet olarak elbette şehitlerimize büyük önem veriyoruz." ifadesini kullandı. 

“Türkiye için çok büyük fedakârlıklar yaptınız”

Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım da 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla düzenlenen programa katılan herkese teşekkür etti.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajları veren Vali Tutulmaz, şöyle konuştu: “El ele gönül gönüle verirsek, güçlü Türkiye’yi hep beraber yaratabiliriz. Nifak tohumlarıyla sıkıntıları başımıza kendimiz örerek, bunun altından kalkamayız. Bizim birliğe, güçlülüğe ihtiyacımız var. Buda bizim elimizde ve yapabilecek güçteyiz. Değerli gazilerimiz ve şehit yakınlarımız Allah sizlerden razı olsun. Bu millet için fedakârlıklar yaptınız. Yapmaya da devam ediyorsunuz. Allah bu milleti ve devleti güç kılsın. İnşallah daha fazla şehit ve gazimiz olmadan bu topraklarda huzurlu bir şekilde yaşayalım. Bu önemli günde başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Onlara ne yapsak azdır diyoruz.” diye konuştu.

“Türkiye Cumhuriyet sizin için ne yapsa azdır”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Mehmet Parsak da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün düzenlediği program katılan herkese teşekkür ederek, projeye emek veren kamu görevlilerini de tebrik etti.

‘Bir insanın ödeyebileceği bedel canıyla ödeyebileceği bedeldir’ diyen Parsak, programda şunları kaydetti:

“Şehitlerimiz bu noktada en zirvededir. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit yakınlarına da hürmetlerimi arz ediyorum. Şehitlerimizin arkasından da en büyük fedakarlığı gösterenler de gazilerimizdir. Canını vermek pahasına mücadele eden ama şehitlik nasip olmamış olan siz değerli gazilerimize de bizim için çok kıymetlisiniz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milleti de sizin için ne yapsa azdır.” 

“Projeyle şehit yakınlarımız ile gazilerimizin tanışmasını istedik”

Aile ve Sosyal Politikalar Afyonkarahisar İl Müdürü Alper Sezer de düzenlediği ‘Şehitlerimize Rahmet, Gazilerimize Saygı ve Emanetlere Vefa’ projesi kapsamında şehrin çeşitli ilçelerinden, beldelerinden ve köylerinden yaklaşık 650 şehit yakını ve gazinin 3 günlük etkinliğe katıldığını söyledi.

Sezer, bu süre içerisinde Afyonkarahisar’ın tarihi ve kültürel noktalarının gezildiğini belirterek, şunları kaydetti:
“Özellikle Frig Vadisi, Şuhut Atatürk Evi, Çakırözü Köyü, Kocatepe ve benzeri mekanları gezdik. Bu tür projede Afyonkarahisar’daki şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin birbirleriyle tanışmalarını ve kaynaşmalarını arzu ettik. Yine de bir nebze olsun dinlenmelerini sağlamaya çalıştık. Yarın da inşallah kendilerini köylerine, beldelerine ve ilçelerine uğurlayacağız. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz için ne yapsak azdır.” İfadelerini kullandı. Program şehit ve gazi aileleri için yapılan faaliyetlerin anlatıldığı slayt gösterisi ile sona erdi.