Sürekli yalan söyleyerek güvenilirliğinizi yitirdiniz yalan söylemeyi bırakın” diyerek CHP’lileri eleştirdi.

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısı il başkanlığının toplantı salonunda Milletvekili Hatice Özkal, İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. 

“BİZİM KADIN TOPLANTILARIMIZ, KILIÇDAROĞLU’NUN 
SALON TOPLANTILARINDAN DAHA KALABALIKTI”

Haftalık basın toplantısında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, referandum öncesinde yürüttükleri çalışmalar sırasında anayasa değişikliğine neden ihtiyaç duyulduğunu halka anlatmaya devam ettiklerini söyledi. Halkın da anayasa değişikliğine ilişkin yapılan açıklamaları yakından takip ettiğini gözlemlediklerini belirten Özkal; “Hafta içerisinde kadın Esnaf Odaları’na kayıtlı kadın esnaflarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinledik. Gerçekleştirdiğimiz toplantıda anayasa değişikliği paketinin neden ihtiyaç olduğunu anlattık ve onlardan da ciddi geri dönüşler aldık. Yaptığımız görüşmelerde hayır diyeceğini ifade eden kadın esnaf sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. Bunun dışında da bizler gibi gelen vatandaşlara ‘neden evet’i anlatacaklarını söyleyerek destek olacaklarını da dile getirdiler. Yine kadınlar için Dünya Kadınlar Günü’nde stadyumda bir program yaptık ve inanın salondaki kadın sayısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun salonları almayan programlarının kat kat üzerindeydi ve tüm salonlar ‘Evet’ sesleriyle inledi” dedi.

“TÜM TEŞKİLATLARIMIZLA SEÇİM YASAĞINA KADAR SAHADA OLACAĞIZ”

Tüm teşkilatları ile alanlarda olduklarını ve seçim yasağının başlayacağı ana kadar alanda çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Milletvekili Hatice Özkal; “İl Merkezinde bulunan özellikle kadın esnafların yoğun olduğu bölgelerdeki çalışmalarımızı sürdürürken, Sandıklı ilçesinde yaşayan Romen vatandaşlarımızın nişan törenlerine de katılma fırsatı bulduk. Sandıklı’daki ve Sahipata mahallesinde yaşayan Romen kardeşlerimiz de yoğun bir şekilde evet deme kararı aldıklarını anlattılar. Afyonkarahisar’da yaşayan ve toplumun her kesiminden insanlara ulaşıyor ve neden evet demeleri gerektiğini anlatmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımız sırasında da halkımızdan yoğun bir oranda evet cevabı aldığımız için gururlu ve mutluyuz. Halkımıza da bu güzel kararlarından ve kararlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

YURDUNUSEVEN REGAİP KANDİLİ’Nİ KUTLADI

Milletvekili Hatice Özkal’ın açıklamalarının ardından belirlenen programı dolasıyla salondan ayrılması sonrasında haftalık basın toplantısı İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven tarafından yapılan açıklamalarla devam etti. Yarın idrak edilecek olan Regaip Kandili’nin tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını temenni eden İl başkanı Yurdunuseven; “Üç ayların halkımız ve bütün dünya Müslümanları için birlik, beraberliğe ve kurtuluşa vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Yarın Regaip Kandili’ni idrak ederken bu aylarda Miraç ve Berat gecelerini de idrak edeceğiz. Bu mübarek geceler insanların kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını artıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel geceler. İnşallah Regaip gecesinde de tövbe kapıları açılıp halkımızın yaptığı duaların da kabul edildiği, duaların boş çevrilmediği gece olacak. Biz şimdiden Afyonkarahisarlı vatandaşlarımızın, tüm Türk vatandaşlarının ve tüm İslam aleminin Regaip Kandili’ni de şimdiden tebrik ediyoruz” dedi.

“OEDAŞ, AFYONKARAHİSAR’A 55 MİLYON 308 BİN TL YATIRIM YAPACAK”

AK Parti olarak çalışmalarının sadece 16 Nisan’a endeksli olmadığını belirterek Afyonkarahisar ve Türkiye için çalışmaya devam ettiklerini belirten Başkan Yurdunuseven; “Afyonkarahisar ile ilgili yapılan çalışmalarla ilgili birkaç konuda yaşanan güzel gelişmeleri sizlerle paylaşmak istiyorum. Osmangazi Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından Afyonkarahisar’da 2017 yılı için planlanan yatırım 55 milyon 308 bin TL planlandı. Bu yatırımın içerisinde ilçeler bazında da yatırımlar söz konusu. Büyük ilçelerimizle ilgili birkaç yatırım miktarını paylaşmak gerekirse, Bolvadin ilçemize 840 bin TL, Çay ilçemiz için 1 milyon 850 bin TL, Dinar ilçemiz için 4 milyon 375 bin TL, Emirdağ ilçemiz için 5 milyon 766 bin TL, Hocalar ilçemiz için 1 milyon 600 bin TL, İhsaniye ilçemiz için 2 milyon TL, Sinanpaşa ilçemizde çalışmalar devam edecek bunun için de 2 milyon TL civarında projelendirilen yatırım programları var. Merkez için 11 milyon 675 bin TL yatırım planlandı. Geçtiğimiz yıl 8 milyon TL yatırım planlandığı halde bu yıl da 11 milyon 675 bin TL yatırım planlandı ve inşallah gerçekleştirilecek” diye konuştu.

“AKSA’DAN 2017 YILINDA 100 BİN NÜFUSA DOĞALGAZ DAĞITIMI YAPILACAK”

Afyonkarahisar’a yönelik olarak yapılacak olan bir  diğer önemli hizmetin de Botaş tarafından Milletvekili Ali Özkaya aracılığı ile paylaşıldığını ifade eden AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven; “2017 yılı içerisinde Emirdağ’da 19 bin 100 nüfusa, İscehisar’da 12 bin 400 kişilik nüfusa, Sandıklı’da 32 bin nüfusa, Şuhut’ta da 13 bin 400 nüfusa hitap edecek, Erkmen’de de ikinci plan B grubunda olmak üzere AKSA Doğalgaz tarafından inşallah gaz verilmeye başlanacak ve toplamda yaklaşık 100 bin kişi doğalgaz kullanmaya başlayacak. Böylelikle 2017 yılı içerisinde yaklaşık 100 bin kişinin ısınma ihtiyacı böylelikle karşılanmış olacak” ifadelerini kullandı.

“BAKAN AVCI İLE TURİZMCİLERİ BULUŞTURACAĞIZ”

Basın toplantısında 30 Mart günü Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın Afyonkarahisar’da olacağını da kamuoyu ile paylaşan İl başkanı İbrahim Yurdunuseven; “Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı’yı 30 Mart günü Afyonkarahisar’da ağırlayacağız. Afyonkarahisar termal turizmin de merkezi konumunda olan bir şehir ve Gazlıgöl havzasında faaliyet gösteren turizmcilerle Kültür ve Turizm Bakanımızı buluşturmayı planlıyoruz. Yine Sandıklı bölgesindeki turizmcilerle de Sayın Bakanımız Nabi Avcı’yı buluşturacağız. Aynı gün akşam ise Afyonkarahisar’daki tüm turizm acenteleri ve turizmcilerle Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’yı buluşturacağımız bir program gerçekleştireceğiz” dedi.

“İNANDIRICILIKLARINI KAYBEDİYORLAR”

Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, anayasa değişikliği paketinin 8’inci maddesinde yer alan değişiklik teklifi ile çift başlılığın ortadan kalkacağını söyledi. Yurdunuseven; “Referandumdan çıkacak evet kararı ile birlikte yönetimde çift başlılık ortadan kalkacak ve artık Cumhurbaşkanlığı sistemi olacak. Mevcut anayasada yer alan Başbakan kelimelerini çıkartalım ve yerine Cumhurbaşkanı yazalım prensip olarak birkaç madde dışında hiçbir değişiklik yok. Eskiden Cumhurbaşkanı ve Başbakan vardı, değişiklik ile birlikkte sadece Cumhurbaşkanı olacak. Dolayısıyla geçmişte Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında yaşanan siyasi gerginlikler tartışmalar yaşanmayacak. Siyasi istikrar ve ekonomik istikrar sağlanacak. CHP’nin ortaya attığı birçok yalana rağmen yapılacak olan değişiklik Türkiye’nin hızlı karar alan ve uygulayan siyasi ve ekonomik gücü olan bir ülke olmasının da önünü açacak. Ortaya birçok yalan atarak kafa karıştırmaya çalışan CHP’liler artık yalan söylemeyi bıraksınlar çünkü inanılırlıklarını kaybediyorlar” ifadelerini kullandı.