EDİRNE (AA) - Türk, Yunan, Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) tarafından 29 Nisan'da düzenlenecek Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'na katılacak atletler, şehitler için koşacak.

TUYUB Başkanı Önder Akdağ, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, ülkenin içinden geçtiği süreçten dolayı toplumda şehitler ve bayrak konusunda hassasiyet oluştuğunu söyledi.

TUYUB'un da bu hassasiyete kayıtsız kalmadığını belirten Akdağ, "Dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu'nun bu yıl şehitler anısına koşulması hususunda karar aldık. Tüm Türkiye olarak ruhumuzla, bedenimizle Afrin'deki Mehmetçik'in yanındayız. Bu, ulusumuzun meselesidir. Şehitler hepimizin şehitleridir. Biz de buna kayıtsız kalmamak adına böyle bir girişimde bulunmayı tercih ediyoruz." diye konuştu.

Akdağ, maratonda koşacak atletler için ay-yıldızlı tişört çalışması yapacaklarını kaydetti. Yaklaşık 750 yetişkin ve 500 genç atletin maratonda koşacağını dile getiren Önder Akdağ, organizasyona dünyanın çeşitli ülkelerinden katılım beklediklerini aktardı.

Toplantıya, derneğin yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu Şehitler Anısına Koşulacak

Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu Şehitler Anısına Koşulacak