Ligde bu hafta birbirinden kritik maçlar olurken, şampiyonluk mücadelesi veren takımların henüz ligin başında olmalarına rağmen ortaya koydukları performans, kaliteyi zirveye taşıdı.

Açık öğretim sınavları nedeni ile bir hafta ertelenen Süper Amatör Küme’ de heyecan bu hafta yeniden başlıyor.

Afyonkarahisar Süper Amatör Küme’ de şampiyonluk mücadelesi veren takımların henüz ligin başında olmalarına rağmen ortaya koydukları performans, kaliteyi zirveye taşıdı. Her ne kadar 4 takımın haricindekilerin aldıkları sonuçlarla rakiplerinin karşısında fazla direnemedikleri görülse de yine de ligin sonuna kadar yarışın sürecek olmasının Afyonkarahisar sporuna ciddi bir kalite getirmesi bekleniyor.

Afyonkarahisar spor’ un bu sezon şampiyonluk hedefi ile yola çıkması, Afyonkarahisarlı sporculara kapılarını açması, bunun yanı sıra spor kamuoyunda beklentilerin artması amatöre yapılan yatırımları arttırınca ortaya beklenmeyen bir yarış çıktı.

Nefesleri kesiyor

Amatör Kümenin zirvesinde henüz ligin ilk haftalarından itibaren birbirlerine rakip gösterilen takımlar arasında ciddi bir rekabet baş gösterdi. Yaptıkları yatırımlarla, transferlerle diğer takımların bir adım önüne geçen Emirdağ, Salar Belediyespor, Bolvadin Belediyespor ve Dinar Belediyespor sergiledikleri performansla diğer rakiplerinin bir adım önüne geçmeyi başardılar. Kadrosunu Süper amatör kümeye çıktıktan sonra kadrosunu bir nebze koruyan, yaptığı transferlerle güçlendiren Emirdağspor oynadığı 8 maçta topladığı 22 puanla zirvede bulunurken Salar Belediyespor ise 8 maçta 19 puan ile haftayı ikinci sırada kapattı. Bu sezon genç bir kadro ile sahaya Bolvadin Belediyespor 18 puanla üçüncü, 17 puanlı bir takımdan Dinar Belediye dördüncü sırada bulunuyor.

ALT TARAF KAYNIYOR

Zirvede büyük heyecanın yaşandığı ligin alt sıralarında bulunan takımların arasındaki rekabet de dikkatlerden kaçmıyor. Akharım Belediyespor 5 puan ile ligin dibine demir atarken, Kayıhan Belediyespor 5 puan ile 11. Sırada, Çağlayanspor 10. Sırada yerini alıyor. Her ne kadar rahat gözükse de önümüzdeki haftalarda amatör kümede hem zirve hem de alt taraftaki yarışın ateşinin daha da yükselmesine kesin gözüyle bakılıyor.