Ligde şampiyonluk mücadelesi veren ve puan kaybetme lüksü bulunmayan Afjet Afyonspor bu haftadan itibaren kritik bir dönemece girecek. Ligde son kozlarını oynayan 12 Bingölspor ile deplasmanda 0-0 kalan temsilcimiz bu hafta Muğlaspor’u konuk edecek. Mor Beyazlıların bu maçta alacağı puanlar ligdeki konumunu tayin etmede de önemli rol oynayacak. Ekibimiz bu haftayı kayıpsız geçerse yarışa devam edecek aksi takdirde rakiplerini umutlandıracak.. Afjet Afyonspor için artık dönüşü olmayan haftalar başladı. İlk yarıda istediği sonuçları alan şampiyonluk şansını yükselten Afjet Afyonspor, bu haftadan itibaren dönüşü olmayan bir yola girecek. Galip gelmesi halinde umutlarını arttıracak olan ekibimizin alacağı kötü bir sonuç, hem yönetimi, hem teknik adamları hem de oyuncuları istemedikleri bir sonuçla karşı karşıya bırakacak.

Maltepe engelini üç puan ile geçmeliyiz

Mor Beyazlıların ligdeki en önemli sınavını hiç kuşkusuz gelecek hafta Maltepespor karşısında verecek. Kazanarak yeniden şampiyonluk şansını arttırmaya çalışacak olan ekibimiz için aksi bir sonuç çok daha kötü günlerin başlangıcı olacak. Sahasında kolay maç kaybetmeyen rakibini tecrübeli oyuncularının vereceği katkı ile yenmeyi planlayan ekibimiz, bunu başarırsa zorlu sınavların ilkinden yüzünün akıyla çıkacak.

Kalan maçlar önemli

Bu hafta Muğlaspor’u yenmesi halinde umutlarını biraz daha arttıracak olan Afjet Afyonspor’un kalan maçlarda da çıkışını sürdürmesi gerekecek. Henüz üst sıralarda kopmaların başlamadığı, 3 takımın da şampiyonluk iddiasını sürdürdüğü ligde bu hafta ortaya çıkacak sonuçlar yarışı büyük ihtimalle yeniden kızıştıracak. Mor Beyazlılar bu maçın ardından Maltepe ile deplasmanda hayati bir maç daha yapacak. Lige iyi başlamasına rağmen bir türlü istenilen sonuçları alamayan rakibini yenmekten başka şansı bulunmayan ekibimiz rakiplerinin de puan kaybetmesi halinde zirvenin en iddialı ekiplerinden biri olacak. 

Şimşek bir puan ile yetindi!

Spor toto 3.lig 3. Grupta yer alan Afjet Afyonspor'un 12 Bingölspor ile 0-0 kalırken düşme hattı takımlarına puan anlamında daha iyi olduğu ortaya çıktı.

Yaptığımız Araştırmada Afjet Afyonspor'un düşme hattı takımlarına puan anlamında bonkör olduğu ortaya çıktı. "10 Yıllık Proje takım" hedefiyle çıkılan yolda alınan peş peşe puanlar sonrası hedef büyüten Afjet Afyonspor 12 Bingölspor deplasmanında puan kayıplarıyla adeta sevenlerini hüsrana uğrattı.  Alınan sonuçları incelediğimizdeyse Mor beyazlıların özellikle puan anlamında kendinden aşağıda bulunan takımlara özellikle deplasmanlarda puanları bonkör bir şekilde dağıttığı ortaya çıktı. Can havliyle ligde kalma mücadelesi veren takımlara karşı Afjet Afyonspor skorsal anlamda elinden gelen tüm yardımı yapmışa benziyor. İşte hafta hafta puan sıralamasında dipte bulunan takımlara verdiğimiz puanlar; 

14.hafta Afjet Afyonspor- Maltepespor 0-0 Maltepe 18. Sırada, 15. Hafta, Ankara Adliye-Afjet Afyonspor 3-0 Ankara Adliye 15. Sırada,23. hafta Denizli BBŞ- Afjet Afyonspor Denizli BBŞspor  17. Sırada,25 hafta
Orduspor- Afjet Afyonspor 0-0 Orduspor 18. Sırada, 29 hafta 12 Bingölspor 0-0 Afjet Afyonspor 14. Sırada 

Kalecilerin pestili çıktı

Evinde oynayacağı Muğlaspor maçı hazırlıklarını sürdüren Afjet Afyon'da, kaleci antrenörü Murat, İsmet, ve Hasan’ın pestilini çıkarttı.

12 Bingölspor beraberliği ile moral bozulan Afjet Afyonspor, Muğlaspor maçı hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor. Antrenmanda Mor beyazlı futbolcular koşu çalışması yaparken, kaleciler ise dayanıklılık çalışması yaptı. Kaleci antrenörü Muharrem Uyar, kalecilerin adeta pestilini çıkarttı. Attığı şutlarla kalecilere zor anlar yaşatan Muharrem hoca, “İyi çalışalım ki Pazar günü de bizim için iyi geçsin. Kalede büyük bir rekabet var. Zaten rekabetin olduğu yerde başarıda olur. Ben kalecilerime güveniyorum" diyerek kalecileri motive etti. Kaleciler ise zorlu çalışmada adete birleri ile kıyasıya bir çekişme içerisine girdiği görüldü. Tecrübeli eldiven Murat, yaptığı kurtarışlarla genç kalecilere örnek olurken, kaleyi her an devir alacak gibi gözüken İsmet ise büyük umut verdi. Üçüncü kaleci Hasan ise adeta Murat ve İsmet’in peşini bırakmadığı her an kaleye devir almak için çok uğraştığı gözlerden kaçmadı.