Ligde üst üste galibiyetler alan, ligin en az gol yiyen tek takımı olarak da dikkat çeken mor beyazlı temsilcimiz, kalesini rakip takımlara kapatmış gibi gözüküyor.

Geride bıraktığımız sezonlarda binbir türlü aksilik sebebiyle inişli çıkışlı haftalar geçiren, gol bulmakta sıkıntı yaşayan, sürekli düşme tehlikesi ile burun buruna gelen eski takımlarımızn aksine Afjet Afyonspor, yeni sezon öncesinde "Bu sezon bambaşka bir Afjet Afyonspor doğacak" sözleri, tek tıek yerine getirilmeye devam ediyor. Ligde aldığı galibiyetlerle birlikte 5. Sıraya kadar yükselen, gol bulmakta problem yaşamayan ve defans hattını da en iyi şekilde kontrol altına alan temsilcimiz, ligin en az gol yiyen tek takımından bir tanesi. Bununla birlikte zorlu deplasmanların hepsinden puanla dönmeyi başaran, evinde oynadığı maçlarda da rakiplerinin korkusu rüyası olarak dikkat çeken temsilcimiz, ligin en iddialı takımlarından birisi olarak anılmaya başladı. Bununla birlikte takım içindeki moral ve motivasyonun en üst seviyelerde olması, takımın birlik ve bütünlüğünü en iyi şekilde oturtması, maçların kaderinin bir hayli etkilemeye başladı. 

Teknik heyetin, yönetimin ve futbolcuların ellerinden geleni yapmasına bir de taraftarın desteği eklenince, yeni hedefler, yeni başarılar şimdiden listeye alınmaya başladı. 

Antrenmanlar bayram havasında geçiyor 

Afjet Afyonspor'un Tokatspor maçı ile başlayan 2017-2018sezonu serüveni, ilk hafta itibariyle antrenmanların da bayram havasında geçmesine vesile oldu. Kazanılan maçlar, elde edilen puanlar hemen her antrenmanda mutluluğu ikiye katlıyor. Günden güne kartopu etkisiyle büyüyen, büyümeye devam eden Mor beyazlı temsilcimiz, diğer takımların gözünden bakıldığında da ligin en zorlu maçları listesine de alınmış durumda.

Rakipler büyük baskı hissediyor 

Geride bıraktığımız sezonlarda birçok sorun sebebiyle rakipleri üzerindeki baskıyı bir türlü hissettiremeyen Afyonspor takımları, bu sezon bunun tam tersi bir pozisyonda ve güçte. Tüm rakiplerin Afjet Afyonspor maçları öncesi yaşadıkları stres ve baskı, sahaya yansıyor. Taraftarın da coşkusu ve arzusu buna eklenince saha içindeki kontroller tamamen temsilcimizin eline geçiyor. 

1.Lig hayaldi, gerçek oluyor

Bundan birkaç sezon öncesine kadar çok uzak gözüken ve gerçekleşmesi imkansız olarak algılanan 2. Lig, 2017-2018 sezonunda henüz 9 maç geride kalmasına rağmen şimdiden konuşulmaya başladı. Hatta bazı taraftarlar ve vatandaşlar, Afjet Afyonspor'un 1.lige çıkabileceğini  iddia ediyor. Bu iddiaları doğrularcasına bir performans sergileyen, liderle arasındaki puan farkını gün geçtikçe daha da eriten temsilcimizin, hedeflerine ulaşabilmek adına neler yapabileceği şimdiden merak konusu haline geldi.