Afjet Afyonspor Afyonkarahisar’da yaptığı kamp süresinde ilk hazırlık maçını, ilk hazırlık maçını Çarşamba günü saat 17.30’da Belçika Lig takımlarından Crosssing Schaerbeek takımı ile yaptı.

Belçika Lig takımlarından Crosssing Schaerbeek karşı oynayan Jetler ilk ve ikinci yarıda bulduğu golle rakibini mağlup etmeyi başardı. Maçın başından sonuna kadar topla oynama yüzdesini yüksek tutan Şimşekler 14. Dakikasında Aykut ile  öne geçti. İlk yarıda girdiği mutlak gol pozisyonlarından başka gol bulamayan Şimşekler soyunma odasına 1-0’la üstün girdi.

İkinci yarıda rakibine neredeyse atak şansı vermeyen Mor beyazlılar ikinci gole 53. Dakikada Yasin yener ile skoru 2-0 yaptılar. İkinci yarıda gelişen mutlak gol pozisyonlarından yararlanamayan Mor beyazlılar maçı 2-0’la kazandı. 

Kır maçı seyretti.

Brüksel Saint-Josse Belediye Başkanı ve Federal milletvekili Emir Kır, maçı izlemeye siyasi arkadaşları geldi ve maçı sonuna kadar takip etti. Maç başında ve sonunda ise tam bir dostluk havası yaşandı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kısa sürede olsa mor beyazlıların ilk hazırlık maçını seyretme imkanı buldu. Mor Beyazlıların Çarşamba günü saat 17.30’da Belçika Lig takımlarından Crosssing Schaerbeek takımı ile hazırlık maçını mor beyazlı renklere gönül veren taraftarlar izleyenler arasında idi.