Şemsettin Karahisar-i İlköğretim Okulunun servisçilerinin sorunu hakkında Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odasında basın açıklaması yapıldı. 

Şemsettin Karahisar-i İlköğretim Okulunun bugüne kadar hiçbir problem yaşamadıklarını ifade eden Servisçi Yunus Akboğa, şöyle konuştu:

“Bugüne kadar ne velilerden ne de okul yöneticilerinden hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu yıl da Şemsettin Karahisar-i İlköğretim Okulunun Okul Müdürü ile Okul Aile Birliği değişmesiyle birlikte bizden para istediler. Hatta bizi tehdit ettiler, okula da sokulmayacağımız söylendi. Ondan sonra arabanızı bağlatırız. Size ceza yazdırırız diye tehdit ettiler. Bizde servisçiler olarak öğrencilerimizi bırakmak istemedik. Çünkü biz orada öğrenci velileriyle senelik sözleşme yapıyoruz.”

“Okula öğrencisini yazdıran çaresini bulsun”

Okullar açılırken ve 15 tatil dönemlerinden birer toplantı yapıldığını aktaran Akboğa, toplantıda Okul Aile Birliği Başkanı, Okul Müdürü ve servisçilerin bulunduğunu söyledi. 

‘Bize ne haliniz varsa görün’ şeklinde açıklamalar yapıldığını belirten Akboğa, “Öğrencilerin okula servisle bile gelmesine gerek yok. Okulumuza öğrencisini yazdıran veliler çaresini kendileri bulsun. Diye söylediler. Siz buradan para kazanıyorsanız, bizde buradan cebimize girecek paraya bakarız dediler. Yani okul yardımı dediler. Daha önceleri bu yardımlar 50 TL’ydi, 100 TL’ye çıkardılar. En son 120 TL verdik. Önceden bu yardımları 75 TL’ye anlaşmıştık. Sonrada dediler ki, siz öğrencinin parasını yükseltin. Biz önceden öğrenci başı 100 TL alıyorduk. Onlarda biz öğrenci başı yardım istiyoruz dediler. Öğrenciden ne kadar para alıyorsanız, bizde öyle alırız dediler. Bize öğrencinin parasını yükseltebileceğimizi söylediler. 140 TL yapabilirsiniz. Bizde 140 TL’mizi biliriz dediler. Bizde bunu kabul etmedik. Bu farkı öğrenci velilerine yansıtmak istemedik.”

Toplantı sonrası kendi aralarında bir ihale olduğunu aktaran Akboğa, “Alındı, verildi bir şeyler oldu. O ortamda bize pek laf düşmedi. Bizleri çağırmadan Okul Aile Birliği Başkanı ihale yapıyor. İhaleye 4 firma giriyor. Hepside yandaş firma. “ diye konuştu.

Servisçi Remzi Çankaya, Şemsettin Karahisar İlköğretim Okulundaki benzer uygulamanın kentteki diğer okullara da yansıyabileceğinin ihtimal dahilinde olduğunu belirterek, kamuoyu tarafından bilinmesinde yarar olduğunu bildirdi.

“Birlik ve beraberliği önemsiyorum”

Afyonkarahisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker de servis şoförlerini destek verdi.
Servis şoförlerinin birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarını istediğini vurgulayan Ülker, basın toplantısında şunları kaydetti:

“Aralarına kesinlikle korsan çalışanları almamaları önemli. Bu işte birlik olup yürütmelerini temenni ediyorum. Yine Belediyemiz de bizlere çok büyük destek veriyor. Biz teşekkür ediyoruz. Bu işte özel plakanın dahil edilmemesi ve sadede “s” plakalı araçların kullanılmasını önemsiyoruz.” İfadelerini kullandı.