Yönetmenliğini Yakup Tokuş'un yaptığı, Yeşilçam Sanat Tiyatrosunun Koordinatör Müdürü Özlem Kavun, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ve Sandıklı Belediyesi Kültür Müdürü Hasan Kaşdaş ile ön görüşme yaparak sahnelenecek olan oyunu anlattı.

Kavun, ziyaretlerde yaptığı konuşmada Yeşil Çam Sanat Tiyatrosu olarak günümüz çocuklarına uygun eğitici ve öğretici güzel bir oyun hazırladıklarını söyledi.

"Tiyatro oyununun konusu ise, çocukların TV'lerde izlediği çizgi film kahramanlarına özenen çocuk kendisini, özel güçleri olan biri olarak görür" diyen Kavun, "Arkadaşlarıyla oynarken sürekli özendiği kahramanların özelliklerini yansıtır. Bu durumdan hoşlanmayan arkadaşları bu özelliğinden dolayı onunla oyun oynamak ve arkadaşlık kurmak istemezler. Sonra parkta tek başına üzgün olduğu bir anda iki yabancı arkadaş yanına gelip tekrar eski haline döndürmeye çalışırlar. İlk okul ve orta okul öğrencileri için farklı teknikleri kullanılarak seyirciyle bire bir interaktif bir şekilde oynanır." diye konuştu.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar çocukları ve onların eğitimlerini çok önemsediğini, kırsal kesimde yaşayan çocukların da tiyatroya gitmelerinin hakkı olduğunu ifade etti.

Acar, "Son zamanlarda hızla gelişen teknolojiyle birlikte çocuklarımız kendilerini TV’lere ve bilgisayar oyunlarına kaptırıyorlar. Oyunların gerçek hayatta öyle olmadığını anlatmaya çalışan bir tiyatronun çok faydalı olacağına inanıyorum." dedi.