1-7 Mart Yeşilay Haftası etkinlikleri kapsamında ömrünü sigara ile mücadeleye harcamış olan Ahmet Yeşilay, Afyon Kocatepe Üniversitesi Çay Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi. Çay MYO konferans salonunda gerçekleşen söyleşiye Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Koçak, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Hasan Oruncak, Öğr. Gör. Veysel Özkan, Öğr. Gör. Mehmet Enes Sağar, Öğr. Gör. Ümmügülsüm Ünlü ve öğrenciler katıldı. 

“Sigarayla her zaman savaşın”

Gerçekleşen programda ilk önce Ahmet Yeşilay’ın özgeçmişi okundu. Daha sonra katılımcılara Yeşilay Cemiyetini ve sigaranın zararlarını anlatan videolar izletildi. Sigaranın zararlarını anlatan videonun izletilmesinin ardından kürsüye gelen Ahmet Yeşilay, sigaranın süründüre süründüre öldüreceğine dikkat çekerek öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulundu. ‘Öğrencilere geleceğin teminatısınız’ diye seslenen Yeşilay: “Sizler bugün öğrencisiniz ama yarın hizmet adamı olacaksınız. Bu hizmetin birinci vazifesi insanları kötü alışkanlıklardan korumak olsun. Sigara aile ocağını ve toplumu dejenere eder. Sigaranın vücudumuza bin bir çeşit zararı var. Düşman her zaman düşmanımızdır. Düşman nerede zayıf noktamız varsa oradan kötülükler yaymaya uğraşıyor. Sizler bu kötülükleri yenmek için ve neslimizin daha sağlam ve sıhhatli olması için sigarayla her zaman savaşın” dedi. 

“İçmeyin içirtmeyin”

Ömrünü sigarayla mücadele etmekle geçirdiğini ifade eden Yeşilay, 88 yaşında olmasına rağmen bu mücadeleye devam ettiğini dile getirdi. Yeşilay şöyle konuştu: “Ben bir araba aldım. Arabamın her yerine sigaranın kötü alışkanlıklarını anlatan afişler astım. 88 yaşımda olmama rağmen arabamla gezerek bu mücadeleyi devam ettiriyorum. Sigara kötülüğünü yenebilmek azmindeyim. Sizler daha genç ve dinamiksiniz bu kötülüğü sakın aranıza almayın. Biz ne kadar mücadele etsek de bu sigara ortadan kalkmıyor. O yüzden sigarayla mücadele eden kişilerin sayısı artması lazım. Ben sizlere şunu söylüyorum. Sigara içmeyin, içirtmeyin. Bizim bu sigarayı yok etmemiz gerekiyor. Çünkü gelecek neslimizin daha sağlıklı ve sıhhatli olması lazım.  Ömrünün sonuna kadar sigara ile mücadele etmeye devam edeceğim.” 

“Sigaradan uzak durun”

Okul Müdürü Doç. Dr. Hüseyin Koçak da Ahmet Yeşilay’a gerçekleştirmiş olduğu konuşmasından dolayı teşekkür etti. Öğrencilere çeşitli tavsiyelerde bulunan Koçak, “Ben sigara konusuna çok önem veriyorum. Öncelikle genç arkadaşlarımızın bu illete yakalanmaması için bizler elimizden ne geliyorsa yapmak zorundayız. Sigara süründüre süründüre öldürüyor. O yüzden hepinize bu işten uzak durma tavsiyesinde bulunuyorum.”  >> Mevlüt Tınas

FOTO ALTI: 

Okul Müdürü Hüseyin Kocak ve Müdür Yardımcısı Hasan Oruncak, Ahmet Yeşilay’a okulu gezdirdi. Okulu ve atölyeleri gezen Yeşilay, gezi sırasında da sürekli sigara konusunda uyarılarda bulundu.

Okulun bahçesi ve öğrencilerin yoğun olduğu yerlere uyarıcı afişlerin asıldığını gören Ahmet Yeşilay bundan mutluluk duyduğunu söyledi.

Ahmet Yeşilay, yine okulun bahçesine dikilmesi için üzerinde sigaraya karşı uyarıcı yazıların ve fotoğrafların bulunduğu demir levhaları okul yönetimiyle beraber bahçeye sabitledi. 

Gerçekleşen programın sonunda okul müdürü Hüseyin Kocak, Ahmet Yeşilay’a çeşitli hediyeler takdim etti.