3 Lig temsilcimiz Afjet Afyonspor, 2016-2017 futbol sezonunun bitimine bir  hafta kala artık gelecek sezonun hesaplarını masaya yatırmaya başladı. Ligin 33. Haftasında deplasman İzmir ekibine beklenmedik bir şekilde mağlup olan Mor beyazlılar, Lig’de kalan son maçını da kazanıp taraftarlarına üç puan hediye etmek istiyor.. Ligin 34. haftasında evinde Düzyurt  ile karşılaşacak olan temsilcimiz bu zorlu karşılaşmadan 3 puan alarak sezonu kapatmak istiyor.. 

Bu sezon neler yaptık?

Mor Beyazlı temsilcimiz Afjet Afyonspor, 2016-17 futbol sezonuna mutlak şampiyonluk parolasıyla girse de işler planlandığı gibi gitti. Sezona takımı Cüneyt Tiryaki ile devam eden temsilcimiz, ilk üç hafta da 4 puan toplayarak başlarda hayal kırıklığı yarattı.  Sakarya  ile 4. Hafta karşılaşan temsilcimiz aldığı beraberlikle  sarsılsa da ardından Cüneyt Tiryaki ve genel Menejer Cevat Macit’in şok ayrılıkları taraflı tarafsız herkesi üzdü. Ancak bu olaylar rağmen kritik Diyerbekir galibiyeti  14haftalık serisi yakalayarak kendini buldu. İkinci yarıya çok iyi başlayan temsilcimizi bu yarıda arka arka galibiyetler alarak aradaki puan farkını açtı ve bitime iki hafta kala şampiyonluğu yakaladı. Şimdiye kadar oynadığı 33 karşılaşmada 22 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyet alan mor beyazlılar  attıkları 62 gole karşılık kalesinde ise 24 gol gördüler. Afjet Afyonspor ayrıca evinde oynadığı maçlarda yenilgi yüzü görmeyerek yenilmezlik serisini 41’e çıkardı. 

Artık birlik zamanı

Temsilcimiz Afjet Afyonspor, bu sezon attığı 62 golle grubunun en golcü takımları arasında yer almayı başardı. Ligin bitimine bir maç kala futbolcusundan yönetimine, taraftarından takımı uzaktan da olsa destekleyenine herkes birlik mesajı verdi. Geçtiğimiz sezonlarda yaşanan çöküşün bu sezon yaşanmaması için herkes canla başla çalıştı. Temsilcimiz ise şimdiden kalan son maçını 3 puan ile tamamlamanın peşinde.