TBL’de yer alan Afyon Belediyespor, geçtiğimiz hafta zorlu Bursa sınavında son saniyede atılan basket ile galip gelmenin mutluluğunu yaşıyor. Mor beyazlılar şimdiye kadar oynadıkları yedi karşılaşmadan sadece birinde sahadan yenik ayrılan diğer altı karşılaşmayı kazanmasını bilerek ligde ikinci sıraya oturmasını bildi.  

Sevim’in kritik sınavı

Cumartesi günü potadaki derbi Afyon Belediye Gençlikspor Basketbol Takımı koçu Can Sevim için deyim yerinde ise kader niteliği taşıyor. Ligde oynadığı yedi karşılaşmayı kazanan ve lider olan Türk Telekom ile kozlarını paylaşacak olan Can Sevim’in talebeleri bu maça özel olarak hazırlanıyor. Başarılı genç koç Sevim, bu karşılaşmada alacağı bir galibiyet ile rakibine hem ilk mağlubiyetini tattıracak hem de rakibin liderliği ele alacak. Telekom şimdiye kadar oynadığı maçlarda yedi galibiyet ile il sırada olurken, rakip potaya 572 sayı atarken potasında ise 491 sayı gördü. Mor beyazlı temsilcimiz ise ligde en çok sayı atan ekiplerin başında geliyor. 586 sayı ile ilk sırada yerini alan temsilcimiz 536 sayıyı kendi potasında gördü. 

Maç Cumartesi günü

TBL’de sekizinci haftada evinde Telekom ile karşılaşacak olan Afyon Belediyespor’un karşılaşması Cumartesi günü saat 18.00’da Atatürk Kapalı Spor Salonunda olacak. Bu maça büyük seyirci desteği ile sahaya çıkacak olan Mor beyazlılar bu desteği arkasına alarak zorlu maçtan galip gelmesi bekleniyor.