Mübarek Ramazan ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde Anahaber Gazetesi olarak, Afyonkarahisar halkının nabzını tuttuk. Vatandaşlar, hava sıcaklıkları, çalışma durumlarına rağmen oruçlarını sürekli tuttuklarını belirttiler.

Ertuğrul Çağlayan, Mübarek Ramazan ayının Afyonkarahisar’da çok iyi geçtiğini söyledi.  Afyon’da oruç tutma oranının yüksek olduğunu dile getiren Çağlayan, şöyle konuştu:

“Ramazan ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde daha yeni yeni havalar ısınmaya başladı. Şimdiye kadar havaların serin geçmesi insanlar açısından çok iyi oldu. Oruç tutanlarda fazla zorlanmadıklarını düşünüyorum. Kendim şimdiye kadar bütün oruçlarımı tuttum. Hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. İnşallah bundan sonraki zaman zarfında da hepsini tutacağım.”

“Sıcaklıklar biraz sıkıntı yaratacak gibi görünüyor”

Halil İbrahim Varlı da Afyonkarahisar’da havaların çok iyi olmasından dolayı Ramazan ayının da çok kendileri için çok güzel geçtiğini kaydetti.

Varlı, Ramazan ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde hiçbir şekilde etkilenmediğini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bugün hava sıcaklıkları Afyonkarahisar’da kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladı. Bu zamana kadar bütün oruçlarımı tuttum. Niyetim bundan sonraki oruçlarımı tamamlayarak, ibadetimi yerine getirmektir. Sıcaklıklar biraz sıkıntı yaratacak ama olsun. Ben emekliyim de çalışanlar açısından Allah’ta onlara sabırlar versin.” dedi.

“Sürekli çalışmama rağmen oruçlarımı aksatmıyorum”

İlyas Yılmaz da Ramazan ayında hiç sürekli oruç tuttuğunu ve hiç aksatmadığını ifade etti.
Köyde çiftçilikle uğraştığını aktaran Yılmaz, “Hayvancılıkla uğraşıyorum. Köyde yaşadığım için hemen hemen her gün çalışıyoruz. Yine havalarda sıcak olsa da biz oruçlarımızı aksatmıyoruz. Bu zamana kadar hiçbir problem yaşamadım. Bundan sonra da yaşayacağımı düşünmüyorum. Allah’ta herkese sabırlar versin.”

“İmanı olan herkes sıcaktan korkmaz”

Osman Şahin (77) de emekli olduğunu ve Afyonkarahisar’da bağ, bahçe işleriyle uğraştığını vurguladı. Önceden Suudi Arabistan’da 3 ay boyunca oruç tuttuğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti:

“Biliyorsunuz Suudi Arabistan çok sıcak bir ülke Orada iki yıl boyunca çalıştım. Afyonkarahisar’da sadece Ramazan ayı boyunca orucumuzu tutuyoruz. Hava sıcaklıkları ne kadar artarsa artsın ben orucumu tutarım. Beni sıcaklıklar etkilemez. İmanı olan herkes sıcaktan korkmaz.” diye konuştu. 

Ahmet Yılanlıoğlu (80) da Ramazan ayından bu yana bütün oruçlarını tuttuğunu belirtti.
Sağlığı elverdiği ölçüde bütün oruçlarının tutacağının sözünü veren Yılanlıoğlu, “Hava sıcaklıkları şimdiye kadar çok iyiydi hiçbir problem yaşamadım. Bundan sonra da yaşayacağımı düşünmüyorum.”