Tıbbi ve ıtrı bitkiler sektörüyle ilgili yatırım ve girişimlerin Türkiye'de henüz istenen seviyede olmadığını vurgulayan Özkal, sektöre yapılacak yatırımın hem Türkiye'ye hem de Afyonkarahisar'a büyük katma değer kazandıracağını anlattı.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun eşi Hatice Eroğlu ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın eşi Emine Çoban'la birlikte Afyonkarahisar Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi'nde incelemelerde bulundu. Merkez yöneticilerinden merkez ve çalışmalarla ilgili bilgi alan Milletvekili Hatice Özkal, Hatice Eroğlu ve Emine Çoban, merkezde üretilen bitkileri tanıma fırsatı buldular. Endemik ve geliştirme çalışması yapılan bitkilerin tanıtıldığı ziyarette bitkilerin kullanım alanlarını da öğrenen Özkal, Eroğlu ve Çoban, merkez çalışanlarının ıtri ve tıbbi bitkilerden ürettiği yağ ve esansları da yerinde gördüler. 

Türkiye'de tıbbi ve ıtri bitkiler alanında özel sektörün girişimlerinin henüz istenen seviyede olmadığını anlatan Milletvekili Hatice Özkal, sektöre yapılacak çalışmalarla hem Afyonkarahisar hem de Türkiye ekonomisine büyük destekler sağlanabileceğini ifade etti. Merkezde yapılan çalışmaların birçok girişimciye yol gösterebileceği belirten Milletvekili Özkal, "Tıbbi ve ıtri bitkiler sektörü dünyada milyarlarca Dolarlık hacme sahip büyük bir pazar. Ülkemiz ise henüz bu pazardan çok küçük bir pay alıyor. Ülkemizin daha fazla kazanması ayrıca ithal edilen ürün sayısının azalması açısından bu alanda yapılacak çalışmalar büyük önem taşıyor. Hızla büyüyen tıbbi ve ıtri bitkiler alanında Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birisinin Afyonkarahisar'da olması İlimiz açısından büyük şans. Bakanımız Veysel Eroğlu'nun girişimleri ve büyük emekleriyle yapılan bu merkez, girişimde ya da yatırımda bulunmayı düşünenler yatırımcılara fikir verebilir. Burada yapılan çalışmaları inceleyip, yatırıma dönüştürecek girişimcilerimiz hem Afyonkarahisarımıza hem de ülke ekonomimize katma değer yaratan bir alanda faaliyet gösterebilirler" dedi.