Basın Odası’nda bu hafta spor konuldu. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu Basın Odası programına Gazeteciler Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

Afyonkarahisar’ın takımlarının hem futbol, hem de basketbol ve voleybolda oldukça başarılı olduğunu söyleyen Gazeteci İsmail Akar, “Afjet Afyonspor futbolda önemli başarılara imza attı. Takımımız 3.lig 3. grupta 21 maçta 14 galibiyet alırken, 5 beraberliği ve 2 yenilgisi var. Şu an lider durumda. Maçın biletleri 1 Lira oldu. Tüm sporseverleri takımımıza destek olmaya çağırıyoruz. Voleybolda ise takımımız Efeler Ligi’nde, 2.Ligde mücadele ediyor. Voleybol takımımız Afyon Belediyespor liginde ikinci sırada. 22 maçta 18 galibiyet, 4 yenilgisi var. Voleybolda 3-0 veya 3-1’lik galibiyet alırsanız 3 puan, 3-2’lik galibiyet alırsanız 2 puan alıyorsunuz. 3-2 yenilirseniz 1 puan alıyorsunuz. Voleybolda puan hesaplaması bu şekilde yapılıyor. Basketbolda ise Afyon Belediyespor 1.Lig’de 5.sırada. 22 maçta 16 galibiyetle 38 puanı var. Basketbolda galibiyete 2 puan, mağlubiyete 1 puan veriliyor. Ayrıca katsayı olarak verimlilik puanı hesaplanıyor ve alınan puana ekleniyor. İlimizin tüm spor branşlarında yer alan takımlarını destekliyor, başarılar diliyoruz” diye konuştu.

“Şehrimiz birinci ligde mücadele eden bir takımı hak ediyor”

Afjet’in ilimizin takımına sponsor olması fikrini ilk defa dillendiren gazeteci olarak mutlu olduğunu kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “O zamanki çıkış noktam şuydu. Kayseri’nin meşhur bir sucuk markası o zaman kötü durumdaki takımımıza cüzi bir miktarla sponsor olmuştu. Afyon sucuk ve et memleketidir. Ayrıca Afjet gibi bir değerimiz var. Takıma Afjet’in katkı vermesi gereklidir demiştim. Bunu ben Basın Odası’nda söyledikten sonra Gazeteci arkadaşım Ertuğrul Sevim de bir yazı yazarak Afjet takımlarımızı destekleyebilir diye not düşmüştü. Nitekim aklın yolu birdir. İlimizin ileri gelenleri bir araya gelerek Afjet Afyonspor’u kurdular. Takımımız kurulduğundan bu yana çok iyi gidiyor. Takım oldukça akılcı yönetiliyor. Kulüp Başkanı Salih Sel hakikaten kulübü çok iyi yönetiyor. Az parayla iyi iş yapıyorlar. Takımımız 3.Lig’de mücadele eden takımlar arasında en fazla gol atan takım. Şehrimiz birinci ligde mücadele eden bir takımı hak ediyor. İnşallah bunu da başarırız. Bu seyirci bunu da hak ediyor” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Takımımızın ileride daha iyi yerlere geleceğine eminim”

İlimizde daha önce kurulan futbol kulüplerinin maddi anlamda sıkıntılar yaşadıklarını ve kapandıklarını anımsatan Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Her defasında yeni takımlar kurmak zorunda kaldık. Ülkemizde bir futbol takımının yaşayabilmesi için ciddi sponsorlar gerekiyor. Belli büyük şehir belediyeleri bunu başarabiliyor. Ben Afjet’in şehrimizin takımına sponsor olması gerektiğiyle ilgili geçmişte bir yazı yazmıştım. Afjet bizim yerli bir değerimiz. Neticede doğru bir finansal yapı ve planlama ile takımımız kuruldu ve ilerleyerek bugün 3.Lige kadar geldi. İleride daha iyi yerlere geleceğine eminim. Kulüp Başkanımız Salih Sel’i başarılı idaresi dolayısıyla kutlarım. Ama Belediye Başkanımız Burhanettin Çoban’a da emekleri dolayısıyla teşekkür etmeliyiz. Benim Afjet takımımıza sponsor olsun diye yazdığım yazının ardından Başkan Çoban’la karşılaştım ve yazdığınızı yapacağız demişti. Afyonkarahisar’da bugün spor, stadı, tesisleri, finansmanı ve taraftarıyla hak ettiği yere gelmiştir. Bunda da ciddi manada Başkan Çoban’ın katkısı vardır. Tüm taraftarları takımlarımızı desteklemeye davet ediyorum” dedi.