Şehit ve gazilere olan vefa borcunun ödenmesinin mümkün olmadığını söyledi. 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban ve AK Parti Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk ile birlikte şehit yakınları ve gazilere ziyaretlerde bulundu. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malul Gazi İsmail Kumartaşlı’nın da hazır bulunduğu ziyaretlerde Milletvekili Hatice Özkal, şehitlerin yakınlarıyla yakından ilgilendi. 
İlk olarak Şehit Sami Çiftçi'nin ailesini evlerinde ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, kısa süre önce Umre’ye giden şehidin yakınlarına hayırlı olsun temennisinde bulundu. Sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette Çiftçi ailesi, Özkal’a sarılarak ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Çiftçi ailesinin ardından 1993 yılında Van Çatak'ta Şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Mete Saraç'ın ailesini ziyaret eden Özkal, Emine Çoban’la birlikte Afyonkarahisar Belediyesi’nin şehit ailesi için hazırladığı Bayrak ve Kuran-ı Kerim’i aileye takdim etti. Bayrak ve Kuran-ı Kerim’in bulunduğu kutuyu öperek teslim alan saraç ailesi duygu dolu anlar yaşadı. 

ŞEHİDİN OĞLU BİZE VE TÜRK MİLLETİNE EMANET

Şehit Gökhan Şengül’ün eşi Merve Şengül’ü doğum yaptığı hastanenin ardından evinde de ziyaret eden Milletvekili Hatice Özkal, babasının şehadetinden yaklaşık iki ay sonra dünyaya gelen ve şehitle aynı adı taşıyan minik Gökhan Şengül’ü kucağına alarak sevdi. Minik Gökhan’ın gülücükleri ziyarete katılan herkesi güldürürken, Özkal bağrına bastığı minik Gökhan’ın sağlıklı ve uzun ömürlü olması temennisinde bulundu. Minik Gökhan’ın şehidin Türk milletine ve kendisine emaneti olduğunu hatırlatan Özkal, şehit oğlunun eğitimiyle ilgili de elinden gelen desteği vereceğini aktardı. Ziyaretler kapsamında son olarak kısa süre önce ameliyat olan Gazi Emre Öztürk’e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Milletvekili Hatice Özkal, Gazi Öztürk’ün hastalığı ve sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Gazi ve ailesine bir istekleri olup olmadığını soran Milletvekili Özkal, Gazi Öztürk’ün çocuklarıyla da yakından ilgilendi.    

PKK VE HDP’NİN HAYIR DEDİĞİ UNUTULMAMALI 

Türkiye’nin güvenliği ve geleceği için şehitlerin ve gazilerin büyük fedakarlık yaptığını hatırlatan Milletvekili Özkal, şehit yakınları ve gaziler için ne yapılsa az olduğunu vurguladı. Türkiye’nin geleceği için işadamından ev kadınana, öğrenciden emekliye kadar herkese büyük sorumluluk düştüğünü ifade eden Özkal, “Tüm vatandaşlarımız; üretirken, çalışırken sadece kendilerine değil ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine de katkı sağlıyor. Ak Parti kadroları olarak bizler de ülkemizi ve vatandaşlarımızı refaha taşıma adına pek çok yasal düzenlemeyi gerçekleştiriyoruz. Ancak bu kez milletçe hepimize düşen bir başka görev ve sorumluluk bulunuyor. 16 Nisan’da ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir karar alacağız. Vatandaşlarımız kararlarını verirken; şehitlerimizin katili, gazilerimizin kanını döken, PKK’nın ve onun siyasi yansıması olan HDP’nin ‘hayır’ dediğini unutmamalarını hatırlatmak isterim.” şeklinde konuştu.