"Şehitlerimiz İçin 100 bin Fidan Dikiyoruz" projesi çerçevesinde de Büyükçekmece İmaret Camisi önünde fidan dikimi ve dağıtımı merasimlerine katıldı. Prof. Dr. Eroğlu, yeşile önem verdiklerini belirterek, şu ana kadar İstanbul'da 20 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını anlattı.

İstanbul'da 100 bin erguvan, 100 bin çınar, 100 bin ıhlamur ve tüm şehitler için de bu sene 100 bin fidan dikileceğini vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, Büyükçekmece'de de fidan seferberliği yapılacağını dile getirerek, bugün 10 bin fidan getirdiklerini ve dağıtacaklarını ifade etti.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul'da geçmişte ulaşım sorunları yaşandığını ve donanımlı havaalanı bile olmadığını kaydederek, şimdi İstanbul'da dünyanın en büyük havaalanını kurduklarına ve dünyanın merkezinin İstanbul olacağını ifade etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, " 'Almanya rahatsız oldum' diyorsa, sebebi var. Frankfurt'un pabucu dama atılacak ve yerine İstanbul oturacak." dedi.

"Büyük Türkiye için güçlü bir 'evet' bekliyoruz"

Türkiye'nin büyüdüğünü ve geliştiğini, ülkede geçmişte koalisyonlar kurulduğunu ve tartışmalar yaşandığını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, çok seçim olan yerde istikrar olmadığını, geçmişte hükümet kurarken zaman kayıpları yaşandığını da aktardı.

Ülkede 10 ve 15 aylık hükümetlerle projeler yapılamayacağını vurgulayan Prof. Dr. Eroğlu, şunları kaydetti: "Mevcut parlamenter sistem kriz doğuruyor. Çünkü geçmişte Cumhurbaşkanı ve Başbakan kavga ettiğinde, kavganın faturasını halk çekiyordu. Merhum Bülent Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer arasında tartışma yaşanmıştı. Yine Eski Başbakan Tansu Çiller ve merhum Demirel arasında sorunlar oldu. Turgut Özal ile Mesut Yılmaz kavga etti mi? Böyle bir durumda istikrar olur mu? Büyük yatırımlar yapılabilir mi? Bu sistem kavga üreten bir sistem. Size soruyorum, 'Hükümet krizleri çok partili sistem 1950'lilerden sonraya mı mahsus.' İsmet İnönü ve Başbakan Recep Peker büyük bir kavga etmişlerdi. Neticede ilk defa Türk parası yüzde 10 değer kaybetti. Bir otomobilde 2 tane direksiyon olursa birisi frene basar diğeri gaza basarsa o otomobil takla atar. Aynen öyle. Artık o sistemi kaldırıyoruz.  Büyük ve güçlü Türkiye için 16 Nisan'da kararımız 'evet' olacaktır. Büyük Türkiye için güçlü bir 'evet' bekliyoruz."

Konuşmanın ardından Bakan Prof. Dr. Eroğlu, vatandaşlara fidan dağıttı. Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha sonra programı dâhilinde İstanbul’un Beylikdüzü ve Avcılar ilçelerinde de fidan dikim ve dağıtım merasimlerine iştirak etti. Prof. Dr. Veysel Eroğlu yarın da Ataşehir, Maltepe ve Kartal Pazar günü ise Bakırköy ilçelerinde de fidan dağıtım merasimlerine iştirak edeceğini söyledi. Prof. Dr. Eroğlu diktiğimiz ve dağıttığımız bu binlerce fidan sayesinde İstanbul’u çiçek gibi yapacağız dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha sonra programı kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulundu.