Kumartaşlı, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada Türkiye’nin son yıllarda kaynayan kazan haline geldiğini vurguladı.

Kahraman Türk askerinin Güneydoğu’da ve Suriye’de kahramanca çarpıştığını dile getiren Kumartaşlı, şöyle konuştu: “Türkiye’nin düşmanını tek değil. Son yaşadığımız olaylarla da bunu açıkça görüyoruz. Biz aslında 1-2 terör örgütüyle mücadele etmiyormuşuz. PKK, DAEŞ, FETÖ ve pek çok terör örgütüyle mücadele ediyormuşuz. Biz bu süreçte büyük bir ülke olduğumuzu tüm dünya gördü. Süreç içerisinde 20 Temmuz 2015 tarihinden bugüne ülke genelinde bir kirli el, düğmeye bastı. Akabinde de şehitlerimiz gelmeye başladı.”

“Dernek duvarlarında tadilat yaptık”

‘O tarihten itibaren dernek içerisinde bir köşe yapmıştık’ diyen Başkan Kumartaşlı, bu köşede her gün ülke genelindeki şehit sayılarını takip ettiklerini kaydetti. 

Tabloda en son 960 şehit sayısını gördüğünü aktaran Kumartaşlı, “Bu gerçekten çok büyük bir sayı. Bir savaşta kaybedilebilecek bir rakam. Bunun karşılığında kat ve kat terörist öldürüldü ama bizim şehit sayımızda 960’ı geçti. Afyonkarahisar’ımız da bu süreçte Güneydoğu ve El-bab’da 25 şehit verdi.  Haliyle derneğimizin duvarlarında yer kalmamıştı. Buda aslında ülkemizin bir acı durumu. Onun için dernek içerisinde yeni bir tadilat yaparak, komple duvarları baştan aşağı indirdik. Ve kolonların üzerine ve içlerine şehitlerimizi şehadet tarihlerine göre sıraladık. Acı ama şehrimize daha sonra gelecek şehitlerimizin resimleri için yer açtık. Şuanda derneğimizin duvarlarına 37 tane resim asılabilecek yer açıldı.” dedi.

“150 şehidimiz olsa bile bayrağımızı indirtmeyiz”

‘Afyonkarahisar’a başka şehit gelmesin diye dua ediyoruz’ diyen Başkan Kumartaşlı, yaşanılan ve içerisinde bulunulan konumun belli olduğunu söyledi. 

‘Her an, her dakika şehit ateşinin Afyonkarahisar’a gelebileceğine dikkat çeken Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belki dernek duvarımıza bir resim daha asabiliriz. Bunun bilincindeyiz. Kendimde şehit olmaya hazırım. Değil 37 tane, 150 şehit gelse ama bu memleketten bir tek çakıl taşı dahi vermeyiz. Bu bayrağımızı da indirtmeyiz.”>>>Arif Yavuz