Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran makamında ziyaret ettiler. Başhekim Duran’ın şehit yakınları ve gazilerin hastane işlemlerinde yardımcı olmak adına ‘Gazi ve Şehit Yakınları Müracaat Birimi’ açtı. Şube Başkanı Kumartaşlı ve yönetim kurulu üyeleri Duran’a şehit yakınları ve gazilere gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ederek plaket ve dernek övünç madalyası takdim ettiler. Kumartaşlı, hastanede şehit yakınları ve gaziler için açılan hizmet birimini memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

“HASSASİYETİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Dernek olarak bunu düşündüklerini ifade eden Kumartaşlı, uygulamanın Türkiye genelinde de ender olarak uygulandığını hatırlatarak, “Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Duran bey bizim her zaman yanımızda. 24 saat bizimle ilgileniyor. Özellikle de son denemdeki Afrin operasyonunda yaralanan askerlerimizle birebir ilgilendi. Başhekimimize bu hassasiyetinden dolayı kendisine ve hastane personelimize teşekkür ediyoruz. Bunun için kendisine bir teşekkür plaketi vermeyi uygun gördük. Plaketin yanında dernek övünç madalyamız var, onu da kendisine verdik” diye konuştu.

“SİZLER BİZLER İÇİN ÖNEMLİSİNİZ”

Başhekim Mehmet Duran ise hastane olarak şehit yakınları ile gaziler ile yakından ilgilendiklerini belirterek, her türlü imkanı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Duran şöyle konuştu; “Bizler için canlarını feda eden şehitlerimize, gazilerimize ve onların yakınlarına böyle bir hizmeti vermenin olmazsa olmaz olduğunu düşünüyoruz. Bunun için bir hizmet birimi oluşturduk. Bizim için çok önemli olan şehit yakınları ve gazilerimize birimdeki personelimiz muayenede öncelik ve tetkiklerde kolaylık sağlanması için hizmet veriyor. Hastane olarak bu ziyaretten de memnun olduk. Kendilerine ince davranışları için teşekkür ediyoruz.”

“SİZLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Konuşmaların ardından Kumartaşlı ve beraberindeki heyet Başhekim Duran ile birlikte müracaat birimini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. Kumartaşlı, şehit yakınları ve gazilerin kimlik kartlarının yer aldığı bir örneği de yetkililere göstererek bilgilendirdi. Kıbrıs Gazisi Tahsin Koç ise, verilen hizmetin kendilerine için çok iyi olduğunu ifade ederek, “Hastanemize bu hizmet için teşekkür ediyoruz. Bizleri mutlu ettiniz sağ olun” dedi.