Bunun için uyanık olmak durumundayız. Bu uyanıklık her zaman her ortamda devam etmelidir” dedi.

Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesi ev sahipliğinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün katılımları ile şehit yakınları, gaziler, engelliler ve ailelerine yönelik iftar programı düzenlendi. İftar programına Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Orhan Sırma, il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ile çok sayıda şehit yakınları, gaziler, engelliler ve aileleri katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programında İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun iftar duası ile devam etti.

İFTAR PROGRAMINA BİN KİŞİ KATILDI

Yaklaşık bin kişinin katıldığı iftar programında protokol üyeleri farklı masalara oturarak, şehit yakınları, gaziler ve engelliler ile oruçlarını birlikte açtılar. Programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ramazan ayının yardımlaşma duyguların doruğa çıktığı manevi bir ay olduğunu vurguladı. Çoban, “Bu vesile ile buradan dua ediyoruz ki, Cenab-ı hak sadece ülkemizde yaşayan Müslümanları değil, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın tüm Müslüman kardeşlerimi her türlü sıkıntıdan, açlıktan, yokluktan, susuzluktan, en önemlisi ise de zulümden korusun. Sadece Müslümanları mı? Elbette değil. Dünya’da ne kadar insan varsa hatta dünyada yaşayan ne kadar canlı varsa Allah onlara da açlığı, yokluğu ve yoksulluğu tattırmasın” diye konuştu.

“SON ŞEHİTLERİMİZ OLSUN”

Emirdağ ve Şuhut şehitlerinin son şehit olması temennisinde bulunan Başkan Çoban, şöyle konuştu; “En son Emirdağ ve Şuhut şehitlerimizi defnettik. Türkiye Harp Malulü ve Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı kardeşimizin çok güzel bir cümlesi vardır; ‘Her dernek üye sayılarının artması ile övünür. Ama Allah bizim derneğimizin üye sayısını arttırmasın’ diye söyler. İnşallah bu son iki şehidimiz, son şehitlerimiz olsun.”

“ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Şehitlere ve gaziler sayesinde rahatça yaşayabildiklerini ifade eden Vali Mustafa Tutulmaz, şehit ve gaziler olmaması durumunda diğer Müslüman ülkelerin yaşadığı sıkıntıları benzer şekilde yaşanabileceğini dile getirdi. Vali Tutulmaz, “Eğer şuanda onurlarına yemek ikram ettiğimiz, iftarda bir araya geldiğimiz şehit kardeşlerimiz olmasaydı, gazilerimiz olmasaydı. Bizde diğer Müslüman ülkelerindeki sıkıntıları benzer şekilde yaşıyor olabilirdik. Onun için şehitlerimize ne kadar şükretsek azdır. Gazilerimize ne kadar şükretsek azdır. Bir taraftan da ülkemiz her dönemde değişik şekilde karıştırılmaya çalışılmaktadır. Ülkemiz üzerinde oyun oynanmaya çalışılmaktadır. Bu zaman zaman sağ veya sol şeklinde olmuştur. Zaman zaman ermeni terörü şeklinde olmuştur. Öğrenci hareketi şeklinde olmuştur. Türk ve Kürt çatışmasını odaklama şeklinde olmuştur” diye konuştu.

“UYANIK OLMAK DURUMUNDAYIZ”

Millet olarak uyanık olma durumunda olmamız gerektiğini söyleyen Vali Tutulmaz, şöyle konuştu; “En sonda yine 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadığımız gibi içimizdeki insanlar tarafından, yine askerlerimiz tarafından topluma karşı silahlar sıkılmıştır. Bunun için uyanık olmak durumundayız. Bu uyanıklık her zaman her ortamda devam etmelidir. Eğer biz toplum olarak bu coğrafya da uyanık olmaz isek bu sıkıntıları her zaman yaşarız. Allah bu milleti bu güne kadar korudu. İnşallah bundan sonrada korur. Çünkü bu güne kadar bu millet İslam’a ve insanlığa hizmet eden bir millet. Bunun karşılığını muhakkak görüyoruz ve bundan sonrada göreceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Vali Mustafa Tutulmaz’a Afyonkarahisar Belediyesi Engelliler Meclisi Başkanı Mesut Yurt tarafından günün anısına çiçek takdim edildi.