Korkmaz, Afyonkarahisar’ın bulunduğu konum açısından çok önemli bir geçiş güzergahında bulunduğunu, bir çok ile de üç saat içinde ulaşılabilirliğinin olduğunu aktardı. Devlet Hastanesinin gerek hasta kapasitesi gerekse yatak kapasitesi açısından önemli bir büyüklüğe sahip olduğunu dile getiren Korkmaz, şunları kaydetti: “Afyonkarahisar’da 10 tane büyük hastanemiz var. Bunların yanında küçük entegre hastanelerimiz de var. Çok geniş bir halk sağlığı yelpazemiz var. Aile hekimlerimiz bütün ilçelerimizde ve kasabalarımızda çalışıyor. Küçük beldelerde de mobil ekiplerle halkımıza hizmet veriliyor. Sağlık ekibimizde hekim eksiklerimizin olduğu bir gerçek. Bunları tamamlamak için sıkı bir çalışma içindeyiz. Bunların yanında hastanelerimizin eskiyen tıbbi cihazları var. Onların değiştirilmesi ve modernize edilmesi için bakanlığımız nezdinde girişimlerde bulunduk. Sağlık konusunda halkımızın en iyi hizmeti alması için çalışıyoruz. Afyonkarahisar devlet hastanesi birkaç tane şehir hastanesinden daha büyük bir hastane. Daha güçlü bir konumda. Şehir hastaneleri özel ekipler tarafından kuruluyor. Devlet ile birlikte yap-işlet-devret şeklinde çalışıyorlar. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi ise tamamen devletin malı. Kendi imkanları ile kurulmuş bir hastane. Bizim elimizdeki imkanlar bir çok şehir hastanesinden daha iyi, daha kaliteli. Bizim ekibimizde, akademik kadrosu olan, doçent olan hekimlerimiz de çalışmakta.  Şehir hastanelerinden daha iyi olduğumuzu söyleyebilirim.”

“Termal turizm alanında önemli gelişmeler olacak”

Afyonkarahisar’ın termal açıdan da çok önemli bir merkez olduğunu belirten Korkmaz, “Termal turizm ve termal kaynakların sağlık alanında kullanılması son dönemde gündeme gelen bir olgu. Termal turizm daha önceden de vardı ama bunun geliştirilmesi için, Afyonkarahisar’a kazandırılması için çok büyük çabalar harcanıyor. Fizik tedavi merkezleri açıldı. Bu konuya Sağlık Bakanlığımız ve hükümetimiz de önem veriyor. Çeşitli projeler oluşturuldu. Termal turizm ve termal sağlık alanında ilerde güzel yatırımlar göreceğimizi düşünüyorum” diye konuştu.

“Ege bölgesine hizmet veriyor”

Korkmaz, yeni yapılan ve hizmete girmesi için personel atamasının beklendiği AKÜ Kanser hastanesi ile ilgili ise, “Üniversite hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde çok güzel bir sağlık hizmeti veriliyor. Türkiye’nin birçok ilinden hasta geliyor. Bunun yanında kanser hastanesi çalışmalar son aşamasına geldi. Kanser hastanesi bölge hastanesi olarak tasarlandı. Ege Bölgesi’nde bulunan birçok ilden buraya hasta geliyor. Çok güzel bir hastane oldu” dedi.