Alınan bilgiye göre, havalimanı inşaatında çalışan işçiler arasında, henüz belirlenemeyen bir nedenle kavga çıktı. Şantiyedeki özel güvenlik görevlileri ile bölgeye gelen jandarma ekiplerinin müdahale ettiği kavgada, 10 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. 

Yaralanan işçilerden 6'sı şantiyedeki sağlık merkezine, 4'ü de olay yerine gelen sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

"Tamamen adli bir vaka" 

Bu arada, İGA Havalimanı İnşaat'tan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul yeni havalimanı inşaatında bugün sabah saatlerinde meydana gelen bir olayın bazı medya organlarında yanlış aktarılması sonucu kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi zorunluluğunun ortaya çıktığı belirtildi. 

Havalimanı inşaatında taşeron olarak hizmet veren bir şirketin çalışanları olan küçük bir grup arasında tamamen bireysel anlaşmazlık nedeniyle tartışma yaşandığı anlatılan açıklamada, "Bölgede bulunan şirketle güvenlik personeli ve görevli jandarma ekiplerinin müdahale etmesi ile olayın gereksiz şekilde büyümesinin önüne geçilmiştir. Tamamen adli bir vaka olan bu gelişmenin ardından, İGA iş disiplin yönetmeliği gereği gerekli tedbirler alınmış, olay adli makamlara sevk edilmiştir." ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, olaya karışan işçilerden 6'sının şantiye alanındaki sağlık merkezinde, diğer 4 kişinin de en yakın ilçe hastanelerinde ayakta tedavi edildiği aktarılarak, 22 bin kişinin görev aldığı İstanbul yeni havalimanında çalışmalarda herhangi bir aksama olmadığı gibi şu an çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği kaydedildi.