Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’den bilgiler alan Bakan Avcı, Başkan Çöl’e Sandıklı’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Afyonkarahisar’ın termal turizm, sağlık turizmi ve kongre turizmi bakımından çok ciddi potansiyele sahip olduğunu ifade eden Bakan Avcı, “Termal turizm, sağlık turizmi ve kongre turizmi sadece Ortadoğu’ya değil Arap ülkelerine, Avrupa’ya, Balkanlara, Asya’ya, Çin’inde görebilecek alt yapıya kavuştu” dedi. 
Gözde yerlerimizden bir tanesi 

Termal Turizm, Sağlık Turizmi ve Kongre Turizmi Afyonkarahisar’da daha da geliştireceklerini belirten Bakan Avcı, ‘Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü tebrik ediyorum. Sandıklı İlçemiz, Turizm Bakanlığımız da gözde yerlerden bir tanesidir. Sandıklı’ya gelmemin asıl amacı da Türkiye’nin turizm çeşitliliğini yerinde bizzat yerinde görmek önemlidir. Türkiye uzun yıllardır deniz, kum ve güneş var ama daha başka zenginliklerimize var” diye konuştu. 

İstikrar olmadan turizm olmaz

“Sandıklı örneğinden de görüldüğü gibi termal ve sağlık turizmi bakımından potansiyeli var” diyen Bakan Avcı, “Bu potansiyeli el birliği ile layık olduğu seviyelere taşıyacağız. 16 Nisan’da bunun dönüm noktasından biri olacaktır. Turizm demek önce istikrar demektir. İstikrar olmadan turizm olmaz. 16 Nisan referandumunda en temel getirisi memlekete en fazla 5’er yıllık istikrarlı hükümetler döneminde getirmiş olmasıdır. Bu bakımdan Türkiye’nin, Afyonkarahisar’ın ve Sandıklı İlçemizin önü açıktır” dedi.  

Sanat evini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Sandıklı Belediye Başkanı Mustafa Çöl’ü ziyaret ettikten sonra Sandıklı İlçesine bulunan Kültür ve Sanat Evini ziyaret etti. Kültür ve Sanat Evini gezen Bakan Avcı, buraya hayran kaldı. Bakan Avcı daha sonra Sandıklı’da bulunun Tekinler Domates Serasını gezerek, çalışanlar ile bir araya geldi.