Sandıklı Miralay Reşatbey İlkokulu Anasınıfı Öğretmeni Yasemin Topboçtoy, Park Afyon AVM’de açılan Ebru Sergisini 1. Sınıf öğrencilerinin düzenlediğini ifade etti.

Çocuklara yaklaşık 4 ay boyunca Ebru Sanatı eğitimi verdiğini belirten Topboçtoy, Anahaber Gazetesine yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Öğrencilerin hemen hemen yaptığı birer ebru çalışması bugün bu sergide yer alıyor. Toplam 27 Ebru eseri var. Okulda minik öğrencilerimizde güzel çalışmalar yaptık. Onlar için de güzel bir etkinlik oldu. Sergimiz bir günlük ve akşam sona erecek. Çünkü Sandıklı’dan geliyoruz. İlerleyen süreçlerde de farklı mekânlarda da sergimizi açmayı planlıyoruz.”

Topboçtoy, Park Afyon AVM’de açılan serginin büyük ilgi gördüğünü kaydetti.

“Sosyal aktivitelere önem veriyoruz”

Sınıf Öğretmeni Sadettin Öksüz de öğrencilerin sosyal aktivitelere büyük önem verdiğine dikkat çekti.
“Ebru Sanatı da bunlardan bir tanesiydi’  diyen Öksüz, şöyle konuştu:

“Bunun dışında okulumuzda başka hocalarımızla halkoyunları, santranç ve futbol eğitim çalışmalarını da beraber yürütüyoruz. Çok zengin bir şekilde sosyal aktivite çalışmaları yürütmeye çalışıyoruz. Bu çalışmalarda başarılı olduğumuza da inanıyorum. Her yıl sergi gibi değişik etkinliklerimiz de oluyor.  Bugünde bu etkinliğimiz Afyonkarahisar’a taşıdık.”

Miniklerin Ebru Sergisine Afyonkarahisar halkının ilgisinin çok yüksek olduğunu aktaran Öksüz, Sandıklı’dan da öğrenci velililerin ziyarete geleceğini söyledi.