BALIKESİR (AA) - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bundan sonra kurulacak sanayi sitelerinin modern yapılar olmasını arzu ediyoruz. Güneş enerjisinden istifade eden, elektriğinin bir kısmını güneşten elde eden yapılar olsun istiyoruz. Bu sitelerin arıtma tesisleri olsun, sanayi kirliliğini arıtsın ve temizlesin istiyoruz. Kreşler, modern yönetim binaları, mescit ve sosyal donatı alanları olsun istiyoruz." dedi.

Özlü, Balıkesir'de Altıeylül Ağaç İşleri Küçük Sanayi Sitesi'nin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de 858 sanayi sitesi olduğunu söyledi.

Bundan sonraki süreçte modern sanayi sitelerinin kurulması için çalıştıklarını belirten Özlü, "Mevcut sanayi sitelerinden şehir içinde kalanları, şehrin makul mesafede dışına taşımak için proje başlattık ve bunu yürütüyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de sanayi sitelerinin sağladığı istihdamın 1 milyonun üzerinde olduğunu ifade eden Özlü, her kentte sanayi sitesi bulunduğunu, bunların bir kısmının 1970'lerde yapıldığı için küçük ve eski olduğunu anlattı.

Eski sanayi sitelerini yenilemeyi hedeflediklerini dile getiren Özlü, şunları kaydetti:

"Biz, Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) ve sanayi sitelerini destekliyoruz. Uzun yıllara sarih kredilendirme yapıyoruz. İnşallah bütçemizin el verdiği imkanlar içinde Balıkesir OSB ve Balıkesir Sanayi Sitesi'ni destekleyeceğiz. Bundan sonra kurulacak sanayi sitelerinin modern yapılar olmasını arzu ediyoruz. Güneş enerjisinden istifade eden, elektriğinin bir kısmını güneşten elde eden yapılar olsun istiyoruz. Bu sitelerin arıtma tesisleri olsun, sanayi kirliliğini arıtsın ve temizlesin istiyoruz. Kreşler, modern yönetim binaları, mescit ve sosyal donatı alanları olsun istiyoruz."

Özlü, modern sanayi siteleri yapılması için projelendirme ve kredilendirme gibi her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Buradaki törenin ardından Özlü, Sem Mobilya Fabrikası ve Çağsan Merdiven Fabrikası'nın açılış törenlerine katıldı.