Afyonkarahisar Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2016 -2017 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenini gerçekleştirdi. Atatürk kapalı spor salonunda gerçekleştirilen mezuniyete, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul öğretmenleri ve öğrenci aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören Sandıklı İmam Hatip Lisesi öğrencilerin Mehteran gösterisiyle devam etti. Mehteran gösterisinin ardından bir konuşma gerçekleştiren Okul Müdürü Mehmet Vehbi Göktaş, mezuniyet sevinci yaşayan 147 öğrenciye hayatlarında başarılar diledi. Müdür Göktaş şöyle konuştu: “Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak bu yıl 88 hemşerilik, 29 anestezi, 30 ATT bölümü öğrencisi mezun edip, sağlık ordusuna katmanın gururunu yaşıyoruz. 1964 yılından beri sağlık sektörüne saysız hemşire, anestezi teknisyeni, ebe, laboratuvar teknisyeni kazandıran okulumuzdan bu yıl 5 şube mezun ediyoruz. Mezun olan arkadaşlarımıza yeni başlayacakları hayatlarında başarılar diliyorum.”    

“Onlardan ayrılacak olmanın hüznünü yaşıyoruz”

Öğretmen ve öğrenci velilerine seslenen Müdürü Göktaş: “Bir anne ve baba şefkati ile kucaklayıp erdem ve bilgi ile donattığınız bir nesli daha bugün okulumuzdan uğurluyoruz. Onlara harcadığınız emek, gösterdiğiniz ilgi ve gayretten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Kıymetli veliler, büyük özveri ve gayretle büyütüp yetiştirdiğiniz, dört yıl önce bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınızı emanet sahibi olan sizlere teslim etme günü bugün bize emanetiniz olan gençlerimizi yetiştirip size teslim etmenin mutluluğunu yaşarken onlardan ayrılacak olmanın hüznünü de sizlerle paylaşıyoruz.  

“Ülkemizin geleceği ve değerleri size sizlere emanettir”

Öğrencilere, ‘Sizler bizim geleceğimizsiniz’ diye seslenen Göktaş şöyle konuştu: “Sevgili gençler sizler bizim umudumuzsunuz. Ülkemizin geleceği ve değerleri size sizlere emanettir. Sizlerin mesleğinizi icra ederken daima hakkı üstün tutacağınıza halka hizmet hakka hizmet sayan bir anlayışla çalışacağınıza insanları ayırmadan herkese sevgi ve şefkatle muamele edeceğinize bu hususta gereken gayreti gösterip okulumuzu en iyi şekilde temsil edeceğinize inancım tamdır. Sevgili öğrenciler sizler insan sağlığını korumak ve geliştirmek amacıyla insan odaklı bir eğitim alarak mezun oluyorsunuz. Bilimselliğin yanı sıra hayatınızda var olmasını istediğiniz sevgi, saygı hoşgörü, yardımlaşma ve sabır sizlerin mesleklerinde daha da önem kazanacaktır.”

“Sağlık çalışanın muhatabı insandır”

Müdür Göktaş’ın ardından bir konuşmada Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın gerçekleştirdi. Müdür Yalçın: “Meslek içeresinde öyle bir meslek var ki, asla hata kabul etmeyen hata yaptığınız zaman düzeltilmesi mümkün olmayan iki meslektir bunlar. Birisi öğretmenlik, bir diğer ise sağlık çalışanıdır. İkisinin de muhatabı insandır. Eğer bir çocuğun yanlış eğitirseniz geleceğinizi karartırsınız. Eğer bir hastaya yanlış müdahale ederseniz onunda hayatını karartırsınız. Ben mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Ayrıca öğrencilerimize insan odaklı insanlara insanca muameleyi etmelerini hayatları boyunca böyle devranlarını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Öğrenciler temsili diplomalarını aldı

Konuşmaların ardından 12. sınıf öğrencileri tarafından 11.  Sınıf öğrencilerine temsilî bayrak ve flama devir teslimi yapıldı. Daha sonra mezun olan öğrencilere törene katılan konuklar ile okulun yöneticileri ve öğretmenleri tarafından temsilen diplomaları verildi. Öğrencilerin büyük sevinç yaşadığı mezuniyet töreni, şiirlerin okunması, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.