AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ve idareciler tarafından karşılanan Vali Tutulmaz ve Milletvekili Özkaya, kısmi bölümleri hizmete açılan Hematoloji ve Onkoloji Hastanesinin ünitelerini gezerek bilgi aldı.

“Konaklama tesisi kurma hedefimiz var”

Ziyarette modern cihazlarla donatılarak dizayn edilen Onkoloji ve Hematoloji Klinikleri hakkında bilgi veren Rektör Solak, yeni yapılan binanın tam kapasite ile hizmete girmesi ile AKÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin Afyonkarahisar’ın yanı sıra bütün bölgeye hizmet verecek en gelişmiş hastanelerden biri haline geleceğini belirtti. 930 hasta kapasitesine sahip olacak bir hastaneyi inşa ettiklerini belirten Rektör Solak, Afyonkarahisar’ın sağlığın da merkezi olmasını sağlayacaklarını ifade etti. Ziyarette konuşan Milletvekili Ali Özkaya’da sağlık alanında Afyon Kocatepe Üniversitesinin önemli çalışmalar yaptığına dikkat çekerek yakın bir zamanda bir de konaklama tesisi yapılması konusunda çalışma yaptıklarını söyledi. Milletvekili Özkaya; “Hastaların ve hasta yakınlarının hem konaklayabilecekleri hem de tedavilerini yaptırabilecekleri bir konaklama tesisi için çalışmalar var. İnşallah onu da hayata geçirerek sağlık hizmetlerindeki bir ihtiyaca da yanıt verilmesini sağlayacağız” dedi.

a2-411.jpg

“Afyonkarahisar sağlığın da merkezi olacak”

Vali Mustafa Tutulmaz ise yaptığı açıklamada; “Bu tesis ile ilimiz artık sağlık merkezi haline geliyor. Afyonkarahisar daha önce tanımlanırken mermerin, termalin, zaferin, lezzetin merkezi diyorduk ama aslında termalin de etkisiyle üniversitemizin yatırımlarıyla artık sağlığın da merkezi haline geldi. Bölgemizin bundan sonra çekim güçlerinden bir olacak. Çağımızın hastalığı olan kansere de vatandaşlarımızın hemen yanında çözüm bulması büyük bir kolaylık olacak. Buna vesile olan hükümetimize, milletvekilimize, rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu tür hizmetler ilimizin ve yatırımların değerini artıracaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Tutulmaz ve Milletvekili Özkaya hastanenin ünitelerini tek tek gezerek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.