İslam aleminin büyük mücadeleler veren isimlerinin vefat ayı olan Şubat’ta tüm şehadete eren isimleri anmak amacıyla Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından Şehitler Günü adlı bir program düzenlendi. 

“İSLAM ALEMİ İÇİN ŞEHADET EN BÜYÜK MERTEBEDİR”

Afyon Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen Şehitleri Anma programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler anısına okunan Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Günün anlam ve önemine binayen açılış konuşması gerçekleştiren Saadet Partisi İl gençlik Kolları Başkanı Erhan Akpınar; “İslam alemi için şehadet en büyük mertebedir. İslam aleminin varlık mücadelesi sırasında en önemli mücadeleyi veren isimlerin şehadete ulaştığı tarih de Şubat ayı olarak dikkat çekmektedi. Vatanı uğruna yoğun mücadeleler veren ve bu uğurda canını feda eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bizlere ışık tutan ve bizlerin huzurlu bir yaşam sürebilmesi için kendilerini bu uğurda fedat eden aziz şehitlerimizin haklarını asla ödeyemeyiz ruhları şad olsun” dedi.


“EMPERYALİZM BİNLERCE GENCİN YOK OLMASINA GÖZ YUMUYOR”

Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkan yardımcısı Abdülkadir Karaduman’da katıldığı programda, emperyalizme karşı yoğun bir mücadele veren İslamiyeti anlatma ve yayma mücadelesi sırasında şehit düşen çok önemli isimlerin var olduğuna değindi. Dünyada binlerce hatta milyonlarca insanın açlıkla mücadele ettiğini ve 100 milyar lira ile açlıktan kurtulabilmesinin mümkün olduğunu belirten Karaduman, emperyalizmin aç insanlara kucak açmak yerine sırt dönmeyi tercih ettiğini belirtti. Açlıktan yılda 700 bin insanın hayatını kaybettiği 7,5 milyar nüfusa sahip dünyada vatanını korumak için mücadele eden ve şehadet şerbeti içen tüm aziz şehitlere şükranlarını, minnetlerini sunduğunu belirtti.


“ŞEHİTLERİN YÜZÜNDEKİ NUR VE TEBESSÜM MUTLULUĞUN İŞARETİ”

Geceye konuk olarak katılan Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı’da, yaşadıklarını anlattı. Kendisinin mayın patlamasında yaralandığını ancak arkadaşının kucağında şehit olduğunu belirten Kumartaşlı; “Dernek üye sayısının artmasını istemeyen tek derneğiz ama maalesef artıyor. Ülkemizin coğrafi konumu itibariyle her dönemde olduğu gibi bundan sonra da vatan uğruna şehadet şerbeti içen aziz şehitlerimizin sayısında da artış olacak. Şehitlerimizin yüzlerindeki nur ve tebessüm şehit olmanın mutluluğunun bir işaretidir. Her insan bu büyük mertebeyi arzular ama herkese nasip olmaz. Vatan uğruna şehadete ermiş tüm vatan evlatlarına rahmet diliyorum” dedi.

Sinevizyon gösterisi ile devam eden programda Saadet Gençlik Tiyatrosu tarafından hazırlanan Şehadet Aşkı isimli tiyatro oyunu sahnelendi. Bizde İman Konuşur şiirinin de seslendirildiği program plaket takdiminin ardından sona erdi.