Taşıdığı bir damla su ile insanlığı kavuran ateşi söndüremeyeceğini söyleyenlere de "hiç olmazsa safım belli olsun" erdemli cevabını verebilen milli görüşçüler olarak yolumuza devam edeceğiz’ dedi.

Kongre sonrası bir açıklama yapan Şenel, şu ifadelere yer verdi; ‘Taşımış olduğumuz görev bilinci, Dicle'nin kenarında zulme uğrayan bir koyundan bile sorumlu olduğumuz gerçeğini ortaya koymaktadır. Durum böyle iken, dünya genelinde gerek siyasi, gerekse ekonomik anlamda hakları ellerinden alınan mazlumların sorumluluğu, bizleri daha da tedirgin etmektedir. Bu sorumluluğumuzun gereği olarak gece gündüz demeden çalışan teşkilatlarımız, hedeflerine koydukları ''Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye, Yeni Bir Dünya '' derdinden başka bir derdi taşımamaktadır.

Teşkilat olma mantığı ile yaptığımız çalışmalar, başarının önünde hiçbir mazeretin duramayacağını ortaya koymaktadır. Çağın getirdiği "mantık" anlayışı, bizim hedeflerimize asla sınır koyamayacaktır. Çalışmalarımızın mutlaka bir ifadesi olacaksa, İslam tarihi boyunca yolumuzu aydınlatan ve bizlere ilham veren Kâinatın güneşi Efendimiz Aleyhisselam'ın, Tarık bin Ziyad'ın, Sultan Alparslan'ın, Fatih Sultan Muhammed Han'ın, Il. Abdülhamit Han'ın ve Cennet mekân Necmettin Erbakan Hoca'mızın, günlük sorunları bir kenara bırakarak insanlığın derdiyle dertlenmeleri neticesinde ortaya koydukları kararlılık ve azim, çalışmalarımızın vazgeçilmez özelliğini gözler önüne sermektedir. 

Muhterem Liderimiz aramızdayken, şerefle kaldırdığımız başparmaklarımızın da şahadetiyle verdiğimiz sözler ve döktüğümüz gözyaşları, sabrımız ' perçinleyen ve ayaklarımız' sabitleştiren bir hüviyet kazandı. Şimdi ise bu dönemde yapacağımız çalışmalar 'bütün gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz' ifadesinin gereğini yerine getirmek ve "Yeni Bir Dünya"yı kurmak şeklinde gerçekleşecektir.’