Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanlığı haftalık olağan toplantılarını sürdürüyor. Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Erhan Akpınar idaresinde gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Toplantıda gündemi değerlendirerek konuşmasına başlayan Akpınar, gelecek 50 yılı yine milli görüşçülerin inşa edeceğini belirtti. Akpınar şöyle devam etti: “Çünkü Saadet Partisi; siyaseti mevki ve makam için değil, Allah rızası için yapan, tertemiz bir kadronun adıdır. Bu kadro kimseye tuzak kurmaz. Kimseye kumpas yapmaz. Kimse ile gizli kapaklı işlerde bulunmaz. Bu kadronun tek bir derdi vardır, o da bu ülkeye, bu millete olan aşkıdır, sevdasıdır. Allah sizlerden razı olsun. Sizler Türkiye’nin umudusunuz. Türkiye’nin aydınlık geleceğisiniz. Biz çizgimizden taviz vermedik, yolumuzdan dönmedik. Rüzgâra, konjonktüre, makama, mevkiye göre yön değiştirmedik. O yüzden, istikrar görmek isteyen, bu kadrolara baksın. ‘Diklenmek’ değil ‘Dik durmak’ nasıl olur görmek isteyen, bu kadrolara baksın. Güce teslim olmayanlar var. Haksızlığa boyun eğmeyenler var. İlk virajda veda edenler değil, ahde vefa gösterenler var. Aldatmayanlar var, aldatılamayanlar var. İyi ki varsınız. Allah sizlerden razı olsun”

BİZ HİÇBİR PARTİNİN HASMI DEĞİLİZ       

Saadet Partisi hiçbir kimsenin, hiçbir partinin hasmı veya düşmanı olmadığını ifade eden Akpınar: “Biz partileri değil politikaları eleştiririz. Biz kişileri değil zihniyetleri eleştiririz. Bu yüzden 50 yıl boyunca milletin inancıyla, değerleriyle mücadele edenlere nasıl karşı çıktıysak, bugün de milletin inancını istismar edenlere karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca halkın değil, tankın yanında duranlara nasıl karşı çıktıysak bugün de halkın değil rantın yanında duranlara karşı çıkıyoruz. 50 yıl boyunca milletin iradesine ipotek koymaya kalkan laikçi, dayatmacı vesayet anlayışına nasıl karşı çıktıysak bugün de vesayeti kaldıracağız diyerek iktidara gelip, kendi kişisel vesayetlerini kurmaya kalkanlara karşı çıkıyoruz. Kınayanların kınamasına aldırmadan inandığımız doğruları en gür şekilde haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü Milli Görüş gömleği ilikleriyle değil, ilkeleriyle ünlüdür” dedi.

YENİ BİR TOPLUMSAL SÖZLEŞME TEKLİF EDİYORUZ

Milletimn tüm farklılıklarıyla beraber, etrafında buluşabileceği yeni bir toplumsal sözleşme teklifinde bulunduklarına dikkat çeken Akpınar; “Ruhunu Birinci Meclis’in çeşitliliğinden, mayasını Mehmet Akif’in Çanakkale Destanı ile İstiklâl Marşı’ndan, omurgasını 1921 Anayasası’ndan alan, ihtilaflarımızı ayrılık vesilesi görmeyen, farklı inanma ve düşünme imkânını Allah’ın lütfu bilen bir anlayış öneriyoruz. Biz inanıyoruz ki; kendisi için istediğini başkası için de isteyen ‘müşfik bir toplum’, milletinin tüm fertlerini eşit gören ‘hadim bir devlet’. Adil bir düzeni en temel hedef olarak gören ‘siyasal bir mekanizma’. Bunları geliştirmeye kararlı yeni bir ‘ortak anlayış’ Yeniden Büyük Türkiye’yi kuracaktır” diye konuştu.

SAADET PARTİSİ MANEVİYATÇIDIR

Saadet Partisi’nin değerler hareketi olduğunu ifade eden Akpınar:  “Toplumun maddi ve manevi değerlerinin korunması için mücadele eder. ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ düsturunu şiar edinmiştir. Medeniyet değerlerimizin ihyasını en önemli önceliklerden biri olarak görür. Maddiyatçı değil, maneviyatçıdır. Küresel egemenlerin; ‘Bir damla petrol, bir damla kandan değerlidir’ anlayışına karşı, Saadet Partisi’nin değerler anlayışında; dünyanın bütün zenginlikleri, bütün madenleri, bütün petrolleri, bir masumun bir damla kanı etmez. Saadet Partisi bir ‘insanlık’ hareketidir. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sever. İnsanı ismi veya cismi ile değil, fiilleri ve icraatları ile değerlendirir. Kutuplaştırmadan uzak durur. Hiç kimseyi ötekileştirmez, ırkçılık ve mezhepçilik yapmaz. Bütün insanlığın saadeti için çalışır. Huzur, barış ve kardeşliğin ancak bu yaklaşımla gerçekleşeceğine inanır” şeklinde konuştu.

KAYNAKLARIMIZI GÖSTERİŞE DEĞİL ÜRETİME TAHSİS EDECEĞİZ

Saadet Partisi’nin ülke sorunlarına karşı çözüm esaslarını açıklayan Akpınar şöyle devam etti: “Tüketime ve gösterişe ayrılan kamu kaynaklarını, üretime ve istihdama yönlendirerek, hızlı ve yaygın bir kalkınma hamlesi başlatacağız. Bize emanet edilen kamu mallarına ve imkânlarına, yetim malına sahip çıkar gibi sahip çıkacağız. Tüm vatandaşlarımıza eşit mesafede duracağız. Hiç kimseye ikinci sınıf vatandaş muamelesi yapmayacağız. Eşimize, dostumuza kamu ihalelerini dağıtmayacak, ulufe verir gibi makam ve mevki tahsis etmeyeceğiz. Şeffaflığı ve hesap verebilirliği, kamu yönetiminin vazgeçilmezi haline getireceğiz.”

BU CEPHE SARSILMAZ

‘Bugün Milli Görüş’ün ikinci 50. yılının ikinci günü’ diyen Akkpınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugün 18. yaşında bir delikanlı olan Saadet Partimizin iktidara yürüyüşünün en güçlü adımının atıldığı büyük gün! Bugün, gelecek 50 yılın heyecanını iliklerimize kadar hissettiğimiz bir gün! Bugün, geleceğe umutla baktığımız bir gün! Bizim en büyük gücümüz; 50 yıllık siyasal hafızamız, değişmeyen ilkelerimiz, yıllar geçtikçe daha da anlaşılır olan değerlerimizdir. Milli Görüş’ü kıymetli kılan hak, adalet ve kardeşlik değerleridir. Saadet Partisi’ni de farklı kılan bu değerleri taşımasıdır. Hem dünyanın hem insanımızın yeni başlangıçlara ihtiyacımız olduğu bugün de özüne sımsıkı, geleneğine sımsıkı sarılmış bir şekilde geleceğe umutla bakarak kongremizi gerçekleştirdik.”