Afyonkarahisar’ın tek özel ve ücretsiz teknik koleji olma özelliğini taşıyan Afyonkarahisar OSB Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji, 8. Sınıftan lise eğitimine geçecek öğrenciler için tercih danışmanlığı hizmeti veriyor.  Okul kurucusu Önder Artuk, Lise Giriş Sınavlarının (LGS) yapıldığını ve sonuçların 26 Haziran’da açıklandığını hatırlattı.

TERCİHLER 2-13 TEMMUZ ARASINDA

Öğrencilerin 2 Temmuz ile 13 Temmuz arasında bu sonuçlara göre yerleştirme tercihlerini yapacaklarını söyleyen Artuk, “Bu sene seçici bir sınav oldu. Bu sene ilk defa uygulanan bir sistem olacak. Afyonkarahisar’da bir Anadolu Lisesi, bir Fen Lisesi, üç tanede Mesleki eğitim veren lise var. Bu seneki yeniliklerden dolayı öğrencilerin mutlaka profesyonel rehberlik hizmetlerinden destek almaları lazım. Bu sene ilkleri yaşayacağımız bir yıl olacağını düşünüyorum” dedi.

“ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK VERİYORUZ”

13 Temmuza kadar yapılacak olan ilk yerleştirme başvurularının 30 temmuzda açıklanacağını aktaran  Artuk, bundan sonra 4 defa daha ek yerleştirme olacağını vurguladı. Son olarak yapılacak olan ek yerleştirmelerin sonucunun ise 8 Eylül günü ilan edileceğini ifade eden Artuk, “Çocuklar için 2-13 Temmuz arasında yapılacak olan ilk tercihler önemli. Doğru tercihleri yapmaları lazım. Mutlaka okullarından, yada Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji olarak kurduğumuz tercih merkezindeki rehberlik merkezimizden destek almalarını öneriyoruz. Çünkü yapılacak bir hata, yanlış bir tercih çocuğun yanlış bir okulda, yanlış bir lise eğitimi almasına neden olabilir. Velilerimiz mutlaka bu kılavuzu iyice okusunlar. Profesyonel rehberlik hizmeti almalarını istiyoruz. Bizde Rahmiye Sare Palalı teknik Koleji olarak Yeşilyol’da bulunan irtibat bürosunda 8. Sınıftan 9. Sınıfa geçecek olan öğrencilere ücretsiz bir şekilde tercih danışmanlık hizmeti veriyoruz. Velilerimiz bizden, okullarındaki rehberlik servisinden destek almadan tercihlerini sonlandırmasınlar. Bu sene ilklerin yaşanacağı bir sene, o yüzden dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“AFYONKARAHİSAR’IN YÜZDE 15’İNİ BİZ OKUTUYORUZ”

Rahmiye Sare Palalı Teknik Koleji’nin bu yıl yaklaşık 480 yeni öğrenci alacağını belirten Artuk, şunları kaydetti: “Başvurular şuanda devam ediyor. Her geçen gün artan bir başvuru süreci geçiriyoruz. Yaklaşık bin civarında olan erken başvurulardan puan sıralamasına ve disiplin durumuna göre 480 öğrenci alacağız. Şuanda bin 600’e yakın bir öğrenci sayımız var. 200 civarında bir artış yapacağız. Bunu bin 800’e çıkarmayı düşünüyoruz. Okul olarak Afyonkarahisar’da lise öğrencilerinin yüzde 15’ini biz bulunduruyoruz. Türkiye genelinde de bu oranları karşılayan sanırım tek okuluz. Öğrenci sayımıza göre öğretmen ve personel sayımızı her geçen gün dengede tutuyoruz ve arttırıyoruz. Uzman idari kadromuz ve rehberlik servisimizle öğrencilerimize hizmet veriyoruz.”