Ortadoğu’da yaşanan krizler ve Türkiye’de yaşanan referandum süreci altın fiyatlarını oldukça yükseltmişti. Yaşanan bu yükseliş kuyumculuk sektörünün yavaşlamasına neden olmuştu. Referandumun arından altın fiyatları yavaş yavaş gerilemeye başladı.

Fiyatlarda yaşanan düşme sürecinin devam edeceğini ifade eden Başkan Büyükduman şunları kaydetti: “Referandum öncesi altın fiyatlarında yükselme oldu. Fakat fiyatın yükselmesinde asıl etken referandumdan ziyade Ortadoğu’da gelişen olaylar. Yaşanan bu gerginlikler fiyatları yükseltti. Yaşanan bu yükselmede referandumun küçük bir payı var. Çünkü herkes tedirgindi. Fakat netice mevcut idarenin devamı yönetim şeklinin değişikliğiyle beraber olunca piyasalar rahatladı. Dünya rahatladı. Dolayısıyla fiyatlarda da gerileme başladı. Fiyat olarak belirtmek gerekirse referandum öncesi 232 lira civarında dolaşan çeyrek altın referanduma 2 gün kala 245 liraya kadar yükseldi. Referandumun hemen ardından biraz daha yükseldi daha sonra bu yükseliş yavaş yavaş düşmeye başladı.”

“Altın fiyatlarında düşüş devam edecek”

Fiyatların biraz daha gerilemesini beklediklerini ifade eden Başkan Büyükduman: “İnşallah ileriki günlerde daha düşük fiyatlarda altın alma şansı olacak. Ortadoğu’da Irak ve Suriye’de çok büyük değişiklik olmazsa fiyatlar düşmeye devam eder. Çeyrek altın 220 liralara kadar düşebilir. Bileziğin gramı ise 120 liraya kadar ineceğini düşünüyorum. Altın yatırımcıları şuan mecbur kalmadıkça alım satım işlemi yapmıyorlar. Ben yine şu tavsiyede bulunuyorum.

Altın fiyatlarının düşme ihtimali yüksek. Anormal bir siyasi gelişme olmazsa eğer düşüş devam edecek. Birazda öyle istiyoruz. Çünkü fiyatlar yüksek olunca vatandaşın alım gücünün dışına çıkıyor. Bu durumda bizi direkt etkiliyor. Biz için vatandaşın alım satım yapabilmesi önemli. Biz bu hareketi bekliyoruz inşallah. Ramazan bayramından sonra piyasaların biraz daha hareketleneceğini umut ediyorum” dedi.