Okulu ziyaret eden ve çalışmaları yerinde inceleyen Vali Gökmen Çiçek, en kısa sürede üst geçidin de faaliyete geçeceğini söyledi.

Eskişehir Yolu Bulvarı üzerinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi son dönemlerde okul çıkışlarında öğrencilerin evlerine ulaşmalarında yaşadıkları sıkıntılar ile gündeme gelmişti. Ana yoldan karşıya geçmekte ve toplu taşıma araçlarına binerken sıkıntı yaşayan öğrenciler ve aileleri bu sıkıntıyı Vali Gökmen Çiçek’e iletmiş ve çözüm istemişlerdi. Gelen talepler sonrası gerekli talimatları veren ve bölgede inceleme yapılmasını isteyen Vali Gökmen Çiçek, bugün yapılan çalışmaları yerinde denetledi.

VELİLERİMİZ HAKLILAR

Denetlemeleri sonrası açıklamalarda bulunan Vali Gökmen Çiçek: “Recep Tayyip Erdoğan Lisesi’nde okul çıkışlarının tehlike oluşturduğu, acilen bir üst geçit yapılması gerektiği yönünde yerel basında haberler gündeme gelmiş, velilerden ve öğrencilerden de bu yönde yoğun talep bizlere ulaşmıştı.  Talimatımla birlikte Emniyet ekiplerimiz bu bölgede hemen bir inceleme yaptılar. Aynı şekilde Afyonkarahisar Belediyesi ve Karayolları ekipleri de bölgede inceleme yaparak yapılacak çalışmaları değerlendirdiler. Sonuç olarak velilerimizin serzenişlerinde haklı olduklarını fark ettik ve öğrencilerimiz için bu tehlikeli yolculuğun acilen çözülmesi gerektiğine karar verdik ” dedi.

KISA SÜREDE ÜST GEÇİTTE YAPILACAK

Bölgede kısa sürede üst geçitte yapılacağını ifade eden Vali Gökmen Çiçek: “Karayolları Genel Müdürü, Bölge Müdürü ile görüştüm. Karayolları Şube Şefimiz hemen alanda oldu. İlk etapta Karayolları ekiplerimiz bir gün içerisinde bas geç uygulamasını hayata geçirdi. Belediyemiz Karayolları ile birlikte cep uygulamasını hayata geçirdi.  Tabi bunlar yeterli değil. Karayolları ekiplerimiz ihale çalışması başlatıyor. Kısa süre içerisinde buraya bir üst geçit yapacağız. Çocuklarımız artık ana yoldan değil yan yoldan araçlarına binecekler, bas geç ile güvenle karşıya geçecekler. Üst geçitte faaliyete geçince Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Lisesi’nde yaşanan sıkıntılar bitmiş olacak. Duyarlılıkları nedeniyle velilerimize, basınımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Vali Gökmen Çiçek, okulda da incelemelerde bulunarak okul idaresi, öğretmenler ve öğrencilerle görüştü.