‘Ramazan’da boşla, Bayramda başlama’ diyerek sigara tüketenlere bırakma çağrısında bulundu.

Düşman devletlerin Türkiye’de savaşlarla yenemedikleri milleti sigara ve alkol içeren ürünlere bağımlılığı artırarak elde etme girişimlerinde bulunduğunun din görevlileri ve önde gelen büyüklerin girişimleri ile 1920 yılında “Hilâl-i Ahdar” adıyla bugünkü Yeşilay Derneği’nin kurulduğunu belirten Ahmet Yeşilay, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için 50 yıldır gönüllü olarak mücadele ettiğini söyledi. 

“AİLE BÜTÜNLÜĞÜ VE EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK ZARARDIR”

Yeşilay gönüllüsü olarak 50 yıldır mücadele verdiğine dikkat çeken Ahmet Yeşilay; “Düşmanlarımız tarafından yapılan sinsi plan üzerine 1920 yılında kurulan ve bugüne kadar çalışmalarını sürdüren Yeşilay Derneği’nin gönüllü üyesi olarak çalışıyorum. Çeşitli programlara katıldım, çeşitli konularda hazırladığım afişler ve broşürlerle de genç neslimizin sigara ve alkol alışkanlığı kazanmaması için çaba harcadım. Sigara ve alkol insan hayatına giren en tehlikeli maddelerdir. Özellikle aile bütünlüğünü ve ekonomisini zarara uğratan kötülüklerin mimarı nesnelerdir. Gönlümden geçen şey, toplumumuza bulaştırılan sigara ve alkol tüketiminin en kısa sürede sona ermesi ve genç nesillerimizin kötü alışkanlıklara bağımlılığının engellenmesidir” dedi.

“SİGARA KULLANMA ALIŞKANLIĞINDAN VAZGEÇİN”

İçinde bulunduğumuz Ramazan ayının da sigara kullanan vatandaşlar için bir fırsat haline dönüşebileceğini ancak bunun için de iradeli olunması gerektiğine dikkat çeken Yeşilay Gönüllüsü Ahmet Yeşilay; “Mübarek ramazan ayı vesilesi ile oruç tuttuğunuz için gün içerisinde sigara tüketmiyorsunuz. Bu alışkanlığı daha da ileriye götürerek sigaradan tamamen uzaklaşma imkanına da sahip olabilirsiniz. Bazılarına sigarayı bırakmalarını söylüyorum bana Ramazan’da bırakacaklarını söylüyorlardı. Ben de onlara Ramazan’da bıraktıklarını ancak bayramda başladıklarını hatırlatıyordum. Bu diyaloğu afiş ile pekiştirerek ‘Ramazan’da boşla, Bayramda başlama’ çağrısında bulunmaya başladım. Genç nesillerin de sigara alışkanlığı kazanmamaları için anne ve babalar ile toplumun her kesiminden insanı sigarayla mücadeleye davet ediyorum” diye konuştu.

“4207 SAYILI KANUN GEREĞİ DENETİMLER ARTIRILMALI”

Sigara tüketiminin özellikle kapalı mekanlarda engellenmesini öngören 4207 sayılı yasaya rağmen kapalı mekanlarda halen daha sigara kullanımının sürdüğünü ifade eden Yeşilay Gönüllüsü Ahmet Yeşilay; “kapalı mekanlarda sigara içilmesinin önlenmesi için 4207 sayılı yasa devlet tarafından çıkarıldı. Bu yasa ile sigara kullanmayan insanların korunması öngörülüyordu ama hala kapalı mekanlarda sigara içildiğini görüyorum. Devlet tarafından uygulanan yasanın denetim noktasında da artırılması gerektiğini düşünüyorum. Yasağa mekan sahibi uymazsa kimse uymuyor. Denetimlerinin sıklaştırılması ve cezalarının da ağır olması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.