Mübarek üç ayların Türk-İslam dünyasına sevgi, barış ve huzur getirmesini niyaz eden Parsak, “Yüce Allahın rahmeti hepimizin üzerine yağmasını temenni ediyoruz” dedi

Regaib Kandili ve Mübarek üç ayları girmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, bu mübarek günlerin Türk-İslam dünyasına rahmet getirmesini diledi.

ÖZEL BİR DÖNEM

Mübarek üç ayların bizler için özel bir dönem olduğunu kaydeden Parsak, “ “Yüce Rabbimiz, mekânlar içinde kutsal mekânlar; zamanlar içinde de kutsal zamanlar yaratmıştır. Yarattığı mübarek zaman dilimlerinden birisi de; ‘üç aylar’ dediğimiz kameri aylardan “Recep, Şaban ve Ramazan” aylarıdır.  Bu mukaddes aylar, aynı zamanda mübarek gecelerle doludur. Recep ayında; Regaib ve Mirac gecesi; Şaban ayında Berat gecesi; Ramazan ayında bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi mevcuttur. Yine Âlemlere rahmet Hz Muhammed (s.a.v) peygamber olarak bu aylarda gönderilmiş, sadırlara şifa Kuran bu aylarda indirilmiştir. Manevi bir kazançla ahirete gitmek arzusunda olan bizler, bu mukaddes vakitleri ganimet bilmeli; hayatın çeşitli sıkıntıları ve dünyevi telaşe ile nefsin istekleri karşısında yorgun düşen ruhlarımızı Rabbimizin kulluk kapısına daha arzulu yaklaştırmalı, tövbeyle yeniden tazelenmeli, salih amellerle bu günleri değerlendirme yoluna gitmeliyiz. Bu günler ümmet-i Muhammed’e an içinde asır bereketi yaşatan ve hayatı değerli kılan gecelerdir.” dedi.

EN BÜYÜK YOL GÖSTERİCİ

Hz. Peygamberin Allah’tan aldığı emirleri kullara tebliğ ederek büyük bir yol gösterici olduğunu kaydeden Parsak, “Ebedi hayatımızı dünyada yaşadığımız şu kısa hayatımız belirleyecektir. Allah’ın razı olacağı, emirlerinin yerine getirildiği, yasaklarından kaçınıldığı ve insanlığa göndermiş olduğu son peygamber Hz. Muhammed Mustafa (s.a.s)’e uyulduğu takdirde ebedi hayat olan ahiret hayatı cennet olacaktır. Bu aylarda elde ettiğimiz güzel hasletleri, kazanımları diğer aylar ve günlerde de devam ettirdiğimiz takdirde manevi hayatımızda olgunluğu yakalamış oluruz. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimizin ve Türk-İslam dünyasının bu mübarek günlerini tekrar kutluyorum” dedi.