Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Örsdemir çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

Afyonkarahisar PTT Başmüdürlüğü’nün 1942 yılında yapılan düzenleme ile 16 Bölge Başmüdürlüğü’nden biri olarak hizmete başladığı bilgisini aktaran Afyonkarahisar PTT Başmüdürü Mehmet Örsdemir, “İlk etapta Antalya, Isparta ve Burdur illeri Başmüdürlüğümüze bağlı iken 1977 yılında Isparta Bölge Başmüdürlüğünün kurulmasıyla Antalya ve Burdur Isparta’ya bağlanmıştır. Bu tarihten 1989 yılına kadar bağlı olan Uşak ve Kütahya illeri ile birlikte Afyonkarahisar PTT Bölge Başmüdürlüğü, 1989 yılından itibaren de Bölge Başmüdürlükleri kaldırılarak her ilde PTT Başmüdürlüğü kurulmuş ve Başmüdürlüğümüz müstakil olarak 1995 yılına kadar hizmetlerine devam etmiştir. Afyonkarahisar PTT Başmüdürlüğü şu anda 19 merkez, 17 şube ve 61 adet acentesiyle birlikte ilimizde halkımıza hizmetlerine devam etmektedir” şeklinde konuştu.

“2016 sonu itibariyle 4431 işyeri otomasyona açık hale getirildi”

Altyapı ve Ar-Ge yatırımlarıyla, insan kaynakları politikaları sayesinde çağın gerektirdiği teknolojik donanıma sahip olan PTT’nin bir dünya markası olduğunu kaydeden Örsdemir, “Şirketimizin her işyerinden geleneksel posta hizmetlerinden bankacılığa, lojistikten elektronik ticarete 371 farklı iş ve işlem gerçekleştirilmektedir. PTT Bank proje ve konsepti 3 Mart 2004 tarihinde hayata geçirilmiş olup, bu projenin ilk ayağı olan otomasyon altyapısı geliştirilerek 2016 sonu itibariyle 4431 işyeri otomasyona açık hale getirildi. Türkiye çapında en yaygın işyeri otomasyon ayağına sahip olan PTT 112 merkez, 2347 şube ve 972 acentesiyle ülkenin her köşesine hizmet götürmektedir. Bu işyeri sayımız Genel Müdürümüz Sayın Kenan Bozgeyik’in 2023 vizyonu kapsamında 15.000’e çıkarılacaktır. En büyük tahsilat ve ödeme merkezi niteliği taşıyan kurumumuz, hiçbir bankanın olmadığı 1629 yerleşim yerinde işyerleri ile, hiçbir banka ATM’sinin bulunmadığı 175 noktada PTT matikleri ile vatandaşlarımızın finansal ihtiyaçlarını karşılamaktadır” diye değerlendirmede bulundu.

“PTT vatandaşların yanında”

PTT’nin daima vatandaşların yanında olduğunu belirten Örsdemir, vatandaşların her türlü istek ve taleplerini diledikleri her zaman kendilerine aktarabileceklerini kaydetti.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen Örsdemir yayın dolayısıyla Akar’a teşekkür etti. Akar ise Örsdemir’in şahsında tüm PTT teşkilatının çalışmalarında başarılar diledi.
Yayın esnasında PTT İşletme Hizmetleri Müdürü Mehmet Aslan, İşletme Hizmetleri Müdürlüğü Personelleri Mehmet Ali Çengelci, Ömer Tekik ile Başmüdür Örsdemir’in oğlu Yağız Örsdemir de hazır bulundular.