2016-2017 Sezonu kulüpler arası büyük erkekler basketbol liginin bitimine bir hafta kala maçlarını tamamlayan Öğretmenevi Gençlik Spor kulübü Yeni Nesil Gençlik sporu 81-58 yenerek averajla şampiyon olarak kupasını aldı.

8 Kulübün katılımı ile düzenlenen kulüpler arası büyük erkekler Basketbol liginde şampiyonluk için yarışan Yeni Nesil Gençlik ile Öğretmenevi Gençlik önceki gün karşı karşıya geldiler. İki takım arasında oynanan ilk maçı Yeni Nesil Gençlik 16 sayı farkla kazanmıştı. Öğretmenevi Gençlik baskılı oynadığı karşılaşmada rakibini 23 sayı farkla yenerek ikili averajla şampiyonluğunu ilan ederken, üst üste ikinci kez şampiyonluğa ulaşan taraf oldu. Ligde Yeni Nesil ikinci, Sandıklıspor ise üçüncü oldu.

Zevkli ve çekişmeli geçen karşılaşma büyük çekişmeye sahne oldu Rakibi karşısında 16 sayılık  averajı ile sahaya çıkan Yeni Nesil Gençlik daha maçın birinci periyodunda rakibinin baskılı oyununa karşılık veremeyince ilk  periyot’u Öğretmenevi Gençlik 28-12 önde kapadı. İkinci  periyotda her iki takımda oyunda birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştı.  Devreyi Öğretmenevi GSK  44-26 önde bitirdi.

İkinci yarının üçüncü periyodu başa baş mücadele şeklinde geçti. Her iki takımın mücadelesi 16-16 eşitlikle tamamlandı. Dördüncü periyotta Öğretmenevi  skor avantajını korumaya çalışırken, Yeni Nesil  Gençlikte  aradaki sayı farkını azaltmak istedi. Müsabakanın son dakikalarında rakibinin ataklarını durdurmak için fauller yapan Yeni Nesil’e Öğretmenevi Gençlik oyuncuları  serbest atışlardan buldukları sayılarla karşılık verince aradaki sayı farkı 23 sayıya yükseldi.  İlk maçta rakibine 16 sayı farkla yenilen  Öğretmenevi GSK, 23 sayı fark oluşturarak maçı 81-58  kazanarak rakibine ilk yenilgiyi tanıştırırken, ilk maçında rövanşını almış oldu.  Öğretmenevi GSK, 2016-17 sezonun büyük erkekler basketbol lig şampiyonu oldu.

Büyük sevinç yaşayan Öğretmenevi GSK idareci ve oyuncuları, şampiyonluk sevinçlerini taraftarlarıyla paylaştı. Öğretmenevi GSK Başkanı Lokman Özkul, çok sevinçli oldukları belirterek, “Takımının tamamen gönüllü oynayan oyunculardan kurulu. Herhangi bir karşılık beklemeden amatör ruhla özveriyle mücadele ettiler.Takımın ile gurur duyuyorum. Takım koçu İsmail Gürkan Gürer’e de ayrıca teşekkür ediyorum. Ayrıca takımımıza  malzeme sponsoru olan Güner Ticaret sahibi Kemal Yılmaz’a  da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.