Sporu tabana yaygınlaştırmak, kulüplere ve milli takımlara alt yapı oluşturmak için Spor Genel Müdürlüğü tarafından 4 yıldır uygulanan Anadolu Yıldızlar Ligi yarı final heyecanıyla devam ediyor. Proje ile sporcular daha fazla maç tecrübesi kazanırken, uzun vadede Türk sporunda sürdürülebilir, üretken ve başarılı bir sistem oluşturmak hedefleniyor.

ANADOLUNUN YILDIZI BELİRLENDİ

Anadolu Yıldızlar Ligi Basketbol Finalleri 29 Mart – 2 Nisan tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleşti. Erkekler ve Bayanlarda toplam 16 takımın mücadele ettiği maçlarda Anadolu’nun yıldızı belli oldu.. Erkekler müsabakalarında, Amasya, Trabzon, İstanbul Anadolu ve Mersin A grubunda, Zonguldak, Kocaeli, İstanbul Avrupa ve Rize B grubunda mücadele edecek. Mustafa Abi Spor Salonunda yapılan Bayanlar müsabakalarında ise İstanbul Avrupa, İzmir, Mersin ve Giresun A grubunda, İstanbul Anadolu, Zonguldak, Malatya ve Van B grubunda mücadele etti. 

Erkeklerde ve kızlarda İstanbul

Toplam beş gün süren mücadeleler sonunda ise Erkeklerde İstanbul Avrupa karması takımı birinci olurken, İstanbul Anadolu karması ikinci, Kocaeli Bölgesi üçüncü ve Mersin Bölge karması ise dördüncü oldu.  Kızlarda ise İstanbul Anadolu birinciliğe ulaşan ekipler oldu. Maçlar sonunda ise takımlara kupa ve madalya töreni düzenlendi.